Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zahustit omáčku jíškou. Máme pro vás jednoduchý postup
Zdroj: Toprecepty

Jíška má nezastupitelnou funkci při zahušťování omáček i polévek. Připravit jíšku není nic složitého, ale je potřeba věnovat jí trochu péče. Bez míchání to totiž nepůjde a pokud se vám jíška připálí, už ji nezachráníte a musíte začít znovu.

Na co je vlastně jíška? Proč je dobré jídlo zahustit? Protože vodnatá omáčka nejen vypadá nevzhledně, ale ihned se vsákne a rozmočí knedlík, steče po těstovinách, bramborách i rýži a neochutí je. Oproti tomu krémová omáčka krásně přilne k příloze na talíři, ochutí ji a ještě hezky vypadá.

Jak zahustit omáčku jíškou

Světlá jíška zahušťuje nejsilněji a nejlépe.

Zahustit jíškou už umíte, a teď ještě nějaký dobrý recept. Co třeba tento na rajskou omáčku?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky