Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánky mažeme na pečivo jako svačinu pro děti, na jednohubky k pohoštění návštěvy, nebo po ní sáhneme, když potřebujeme připravit rychlou večeři. V našem článku prozradíme co dělat, když je pomazánka příliš řídká a špatně se maže na pečivo.

Pomazánek existuje obrovské množství druhů. I v obchodech máme opravdu z čeho vybírat, není však nad to, připravit si pomazánku z čerstvých surovin přesně podle vlastní chuti. Příprava není složitá a většinou nám stačí suroviny, které máme běžně doma.

Jak zahustit pomazánku

Pokud je pomazánka příliš tekutá, nezoufejme, dá se zachránit. Potřebujeme k tomu některou z ingrediencí, kterou jsme již do pomazánky použili, případně suroviny, které najdeme běžně ve spíži či v lednici.

  • Nejjednodušší způsob je ten, že do pomazánky přidáme některou z tuhých surovin, které v ní již máme - například tvrdý tvaroh, pomazánkové máslo, tavený sýr nebo uvařené vejce.
  • Tekutější pomazánku také dobře zahustí rozmixované uvařené bílé fazole. Ty mají jemnou neutrální chuť, takže jejich přítomnost ve výsledné pomazánce nikdo neodhalí.
  • Pokud jsme do pomazánky přidávali změklé máslo, vložíme ji na pár hodin do lednice. Máslo v chladu hezky zatuhne a naše pomazánka nebude tak tekutá.
  • Další možností, jak zachránit řídkou pomazánku, je přidání kukuřičného nebo bramborového škrobu. Škrob má na rozdíl od mouky jemnější konzistenci, proto se k zahušťování pomazánek skvěle hodí.
  • Zahustit pomazánku dokáže také sušené lahůdkové droždí. Musíme ale dávat pozor, abychom to s ním nepřehnali a nepřehlušili tím chutě ostatních ingrediencí v pomazánce.

Zkuste si k večeři připravit pomazánku z rybího filé podle následujícího videoreceptu. Pokud by se vám zdála příliš tekutá, můžete vyzkoušet některou z našich rad. Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky