Jak zahustit řídkou pomazánku škrobem? Je to sice pracnější a neobvyklé, ale funguje to
Už se vám někdy stalo, že jste doma připravovali pomazánku, ale byla příliš řídká? V našem článku vám představíme jednoduchý návod, jak pomazánku zachránit za pomoci suroviny, kterou máme většinou všichni ve spíži.
Bramborový škrob běžně používáme na zahuštění omáček nebo polévek. V případě nouze, kdy už nám došly všechny ostatní suroviny, kterými bychom pomazánku mohli zachránit, je možné škrobem zahustit právě i ji.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit pomazánku škrobem
Aby nám bramborový škrob pomazánku zahustil, je nutné ho vystavit vyšší teplotě. Jeho přítomnost pak v zahuštěné pomazánce nikdo neodhalí.
- Do rendlíku nebo malého kastrůlku napustíme zhruba centimetr studené vody.
- Přisypeme polévkovou lžíci škrobu a pořádně rozmícháme metličkou.
- Zahříváme na mírném plamenu a mícháme, dokud tekutina nezačne houstnout. Měla by vzniknout bílá lepkavá hmota.
- Za občasného míchání necháme vychladnout.
- Vychladlou hmotu po malých dávkách postupně zamícháváme do řídké pomazánky až do požadované hustoty.
- Tento způsob zahuštění pomazánky je opravdu nouzový, ale může zachránit pomazánku, se kterou jsme si dali tolik práce.
Jakými způsoby zahušťujete řídké pomazánky vy? Podělte se s námi o vaše zkušenosti v komentářích a připravte si s námi lahodnou a především zdravou pomazánku z lučiny a červené řepy, která vás zaručeně osloví chutí i vzhledem.
Komentáře