Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Už se vám někdy stalo, že jste doma připravovali pomazánku, ale byla příliš řídká? V našem článku vám představíme jednoduchý návod, jak pomazánku zachránit za pomoci suroviny, kterou máme většinou všichni ve spíži.

Bramborový škrob běžně používáme na zahuštění omáček nebo polévek. V případě nouze, kdy už nám došly všechny ostatní suroviny, kterými bychom pomazánku mohli zachránit, je možné škrobem zahustit právě i ji.

Jak zahustit pomazánku škrobem

Aby nám bramborový škrob pomazánku zahustil, je nutné ho vystavit vyšší teplotě. Jeho přítomnost pak v zahuštěné pomazánce nikdo neodhalí.

  • Do rendlíku nebo malého kastrůlku napustíme zhruba centimetr studené vody
  • Přisypeme polévkovou lžíci škrobu a pořádně rozmícháme metličkou.
  • Zahříváme na mírném plamenu a mícháme, dokud tekutina nezačne houstnout. Měla by vzniknout bílá lepkavá hmota.
  • Za občasného míchání necháme vychladnout
  • Vychladlou hmotu po malých dávkách postupně zamícháváme do řídké pomazánky až do požadované hustoty.
  • Tento způsob zahuštění pomazánky je opravdu nouzový, ale může zachránit pomazánku, se kterou jsme si dali tolik práce.
Jakými způsoby zahušťujete řídké pomazánky vy? Podělte se s námi o vaše zkušenosti v komentářích a připravte si s námi lahodnou a především zdravou pomazánku z lučiny a červené řepy, která vás zaručeně osloví chutí i vzhledem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky