Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příprava domácí marmelády není složitá záležitost, ale jistě se vám také stalo, že po vychladnutí nebyla marmeláda tak tuhá, jak byste si představovali. Předejít takové nepříjemnosti můžete velmi snadno a my poradíme jak.

V průběhu vaření marmelády je dobré kontrolovat, zdali je třeba dál vařit nebo je hotovo. To zjistíme velmi snadno. Dáme na vychlazený talířek pár kapek horké marmelády, chvilku počkáme, a pokud se po talířku neroztéká, ale ztuhla, můžeme ji přelít do sklenic. Co když ale tuhá není a po talířku se roztéká?

Jak zahustit řídkou marmeládu

Máme dvě možnosti, buď budeme pokračovat ve varu a čekat, než se odpaří část vody, nebo do hrnce něco přidáme.

  1. Pokud není marmeláda až příliš sladká, přidáme cukr, nebo ještě lépe želírovací cukr
  2. Můžeme přidat také lžičku kyseliny citronové.
  3. Pomůže i želatina, kterou volíme v momentě, že by hrozilo přeslazení marmelády cukrem, ale pozor, tu nemůžeme dát přímo do horké marmelády.

Pokud si nejste s postupem jistí, podívejte se na náš videorecept, který vám s přípravou marmelády pomůže. Do komentářů nám potom můžete napsat, která marmeláda je vaše nejoblíbenější.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky