Jak zahustit rybí polévku? Poradíme několik způsobů zahušťování
Rybí polévka je tradiční součástí Štědrovečerní večeře. Někdo ji má radši čirou a jinému zase chutná zahuštěná a hutnější varianta. Máme několik možností, jak a čím ji zahustit. Vše se dozvíte v následujícím článku.
Základem každé dobré polévky je dobrý vývar. V případě té rybí zužitkujeme rybí hlavu, ploutve i různé odřezky. Vaříme poměrně krátce, za 30–45 minut je hotovo. Polévku scedíme, zahustíme a vrátíme zpět maso. Dochutíme a máme hotovo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit rybí polévku
Máme několik možností, jak a čím polévku zahustit. Řekneme si ty nejběžnější.
- Nejčastější variantou je zahuštění jíškou. Tu si připravíme v kastrůlku zvlášť. Rozpustíme máslo a přisypeme hladkou mouku, kterou pomalu za častého míchání smažíme do požadované barvy.
- K zahuštění můžeme použít také kořenovou zeleninu. Tu uvaříme ve vývaru a tyčovým mixérem rozmixujeme.
- Kořenovou zeleninu můžeme také použít tím způsobem, že ji nastrouháme na jemném struhadle, osmažíme na tuku, zaprášíme hladkou moukou a smažíme dozlatova. Takto připravený zeleninový základ zalijeme vodou, přidáme maso a vaříme.
- Místo jíšky lze použít krupici osmaženou na másle.
- K zahuštění polévky jsou vhodné i jikry a mlíčí, které nakonec do polévky zavaříme.
Ať už zvolíte jakýkoliv způsob zahuštění, jistě bude vždy polévka vynikající. A pokud si nejste jisti postupem, napoví náš videorecept, podle kterého můžete polévku uvařit.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Na vánoční rybí polévku potřebujeme hlavu a vnitřnosti z kapra. Poradíme začátečníkům, jak tuto výbornou polévku uvařit
Komentáře