Jak zahustit těsto na palačinky. Stačí použít osvědčený recept a palačinky se vždy povedou
Palačinky patří mezi nejoblíbenější sladká jídla. Když se pustíme do jejich pečení, zdá se, že jich nikdy není dost. A pokud se nesní hned, k chuti nám přijdou i druhý den.
Základem chutných palačinek je osvědčený recept, na který je spolehnutí. Pokud takový máme, držíme se ho a rádi se k němu vracíme. Můžeme využít jednoduché těsto, které se vždy povede - na 1 litr mléka dáme tři vajíčka, 40 dkg hladké mouky a špetku soli. Kdo chce, přisladí, není to však nutné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těsto na palačinky
Všechny suroviny na těsto připravíme do mísy a mouku pečlivě odvážíme. K umíchání těsta použijeme tyčový mixér - budeme pak mít jistotu, že se mouka opravdu dobře rozmíchala a v těstě nezůstaly malé hrudky. Před pečením necháme těsto ještě chvíli stát, mouka tím ještě lépe nasaje tekutinu a pečení půjde snadno.
Jak zahustit těsto na palačinky
Budeme-li se držet osvědčeného receptu (což se v případě palačinek opravdu vyplatí), doplňování mouky by nemělo být potřeba. Pokud nám přesto těsto připadá po upečení prvních dvou palačinek příliš řídké, doplníme velmi malé množství mouky a znovu těsto pečlivě zpracujeme tyčovým mixérem. To, že se první palačinka nepovede, nás nemusí překvapit, to už k jejich pečení patří a alespoň máme na ochutnání. Další kousky by už ale měly být v pořádku.
Palačinky jsou dobrotou, která zpočátku potřebuje trochu cviku. Jakmile se je ale naučíme, půjde nám pečení snadno. O tom, jak péct palačinky na palačinkovači, pojednává náš další článek.
Komentáře