Jak zahustit tvarohovou náplň? Koláče a buchty podle 4 rad se vždy povedou výborně
Mísa koláčů jako od babičky bývá korunou nedělně prostřeného rodinného stolu a koláčky s tvarohovou náplní jsou neoblíbenější. Připravit tvarohovou nádivku tak, aby během pečení z buchet nevytékala, není nijak složité.
Tvarohová náplň v koláčích nebo buchtách by měla být přiměřeně sladká, jemná a nedusivá. Pak jde použít nejen do koláčků a buchet, ale i do závinů, frgálů a dalších koláčů o velikosti plechu nebo také do zapékaných palačinek.
Jak nejlépe zahustit tvarohovou náplň
Pokud se na koupi tvarohu teprve chystáte, určitě kupte tvaroh v alobalu (kostku), lépe se s ním při přípravě sladkých náplní pracuje.
- Máte-li doma tvaroh vaničkový, můžete ho několik hodin nechat v lednici v cedníku v čistém plátně (utěrce) vykapat od syrovátky. Tvaroh zhoustne, syrovátku pak přidejte do jakéhokoliv pečiva místo vody.
- Tvarohovou náplň (nádivku) můžete zahustit i přidáním trochy klasického pudinkového prášku nebo škrobu. Velké množství škrobu ale může nepříjemně ovlivnit výslednou chuť.
- Do tvarohu je také možné vmíchat trochu rozpuštěného másla, nádivku pak nechte vychladnout v lednici, kde se zpevní.
- Velmi rychlé zahuštění tekuté tvarohové náplně zajistí přidání 1 lžíce pudinku bez vaření Creme Ole. Zbytek pudinku v sáčku uzavřete a uschovejte na další pečení.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
4 tipy pro uzení masa: Jak z udírny vytahovat šťavnaté a voňavé pochoutky
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Už nikdy nekupujte bazalku: „Nekonečnou rostlinu“ si díky snadnému triku vypěstujete i doma na okenním parapetu
Komentáře