Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zahustit tvarohovou náplň? Koláče a buchty podle 4 rad se vždy povedou výborně
Zdroj: Toprecepty.cz

Mísa koláčů jako od babičky bývá korunou nedělně prostřeného rodinného stolu a koláčky s tvarohovou náplní jsou neoblíbenější. Připravit tvarohovou nádivku tak, aby během pečení z buchet nevytékala, není nijak složité.

Tvarohová náplň v koláčích nebo buchtách by měla být přiměřeně sladká, jemná a nedusivá. Pak jde použít nejen do koláčků a buchet, ale i do závinů, frgálů a dalších koláčů o velikosti plechu nebo také do zapékaných palačinek.

Jak nejlépe zahustit tvarohovou náplň

Pokud se na koupi tvarohu teprve chystáte, určitě kupte tvaroh v alobalu (kostku), lépe se s ním při přípravě sladkých náplní pracuje.

  1. Máte-li doma tvaroh vaničkový, můžete ho několik hodin nechat v lednici v cedníku v čistém plátně (utěrce) vykapat od syrovátky. Tvaroh zhoustne, syrovátku pak přidejte do jakéhokoliv pečiva místo vody.
  2. Tvarohovou náplň (nádivku) můžete zahustit i přidáním trochy klasického pudinkového prášku nebo škrobu. Velké množství škrobu ale může nepříjemně ovlivnit výslednou chuť.
  3. Do tvarohu je také možné vmíchat trochu rozpuštěného másla, nádivku pak nechte vychladnout v lednici, kde se zpevní.
  4. Velmi rychlé zahuštění tekuté tvarohové náplně zajistí přidání 1 lžíce pudinku bez vaření Creme Ole. Zbytek pudinku v sáčku uzavřete a uschovejte na další pečení.
Vidíte, že získat tu správnou hustotu tvarohové náplně není nic složitého. Buchty a koláče jsou pak jedna radost. Ať se podaří i vám doma!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky