Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vůně leča neodmyslitelně patří k letním měsícům. Připravujeme jej totiž z čerstvé sezónní zeleniny. Ideálně má být lečo husté, krásně červené a nejlépe si ho vychutnáme s čerstvým chlebem nebo s bramboráčky.

Chuť i vůně léta, přesně to je typické lečo. I když původně pochází z Maďarska, již dávno má své místo v každé české domácnosti. Žádné dlouhé vaření ani složitosti. Kombinací surovin ve správném poměru spolu s několika našimi tipy snadno vykouzlíte fantastický pokrm. Nadbytek leča můžeme zavařit a využívat jako rychlý hotový oběd po celou zimu. 

Jak zahustit lečo

Lečo můžeme připravit na mnoho způsobů a s přidáním různých druhů zeleniny. Pro milovníky masa samozřejmě vmícháme kousek uzeniny. Správně uvařené lečohustou konzistenci - není vodové ani mdlé. A jak toho docílit, aniž bychom zahušťovali moukou? Máme pro vás hned 3 tipy:

  1. Zeleninu přidáváme ve správném poměru - 1 díl cibule, 2 díly rajčat a 4 díly papriky. Nikdy nepodléváme vodou, zelenina pustí sama hodně šťávy, kterou necháme při vaření podle potřeby odpařit.
  2. Přidáním rozšlehaných vajec lečo ihned zahustíme, protože vejce se ve směsi srazí.
  3. Na závěr vaření lze přidat rajčatový protlak, který zintenzivní rajčatovou chuť a celé lečo krásně zahustí, spojí a zbarví.

Věříme, že s našimi tipy se vám lečo podaří. Na závěr přinášíme inspiraci na chutné lečo, které snadno připravíte podle našeho podrobného videonávodu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky