Jak zapéct cuketu? Báječně chutná se zeleninou, masem i s nastrouhaným sýrem
Cuketa je výtečná neutrální zelenina, ze které dokážeme vykouzlit velké množství chutných pokrmů. Přestože je chuťově nevýrazná, velmi snadno na sebe dokáže vázat chutě a vůně, proto ji můžeme použít naprosto kdekoliv.
Zapečená zelenina chutná vždy naprosto báječně, stačí ji dochutit oblíbeným kořením či bylinkami a voňavým česnekem. Často také doplňujeme zapečené pokrmy masem, šunkou nebo oblíbeným nastrouhaným sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zapéct cuketu
Cuketu nejčastěji zapékáme v troubě a možností, jak ji připravit, je mnoho:
- Nastrouhanou cuketu snadno smícháme se šunkou, sýrem a vejci, tuto okořeněnou směs pak upečeme na plechu v troubě. Získáme báječnou přílohu či lehkou svačinu.
- Cuketu můžeme také nakrájet na tenčí plátky a vrstvit s masovou či rajčatovou směsí podobně jako lasagne. Na závěr posypeme oblíbeným sýrem.
- Menší kusy cuket zapékáme také v celku, jednoduše je rozkrojíme podélně a vydlabeme z nich dužinu. Na pánvi stačí osmahnout oblíbenou zeleninu či mleté maso, přidat nakrájenou dužinu, a ochutit česnekem a kořením. Touto směsí naplníme cukety a zapečeme je se sýrem v troubě.
Cuketa nakrájená na kolečka, rozložená na plechu střídavě s bramborami a prokládaná slaninou, navíc zapečená s hustou smetanou, chutná naprosto dokonale. Tento pokrm si vyzkoušejte podle videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře