Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa je výtečná neutrální zelenina, ze které dokážeme vykouzlit velké množství chutných pokrmů. Přestože je chuťově nevýrazná, velmi snadno na sebe dokáže vázat chutě a vůně, proto ji můžeme použít naprosto kdekoliv.

Zapečená zelenina chutná vždy naprosto báječně, stačí ji dochutit oblíbeným kořením či bylinkami a voňavým česnekem. Často také doplňujeme zapečené pokrmy masem, šunkou nebo oblíbeným nastrouhaným sýrem.

Jak zapéct cuketu

Cuketu nejčastěji zapékáme v troubě a možností, jak ji připravit, je mnoho:

  • Nastrouhanou cuketu snadno smícháme se šunkou, sýrem a vejci, tuto okořeněnou směs pak upečeme na plechu v troubě. Získáme báječnou přílohu či lehkou svačinu.
  • Cuketu můžeme také nakrájet na tenčí plátky a vrstvit s masovou či rajčatovou směsí podobně jako lasagne. Na závěr posypeme oblíbeným sýrem.
  • Menší kusy cuket zapékáme také v celku, jednoduše je rozkrojíme podélně a vydlabeme z nich dužinu. Na pánvi stačí osmahnout oblíbenou zeleninu či mleté maso, přidat nakrájenou dužinu, a ochutit česnekem a kořením. Touto směsí naplníme cukety a zapečeme je se sýrem v troubě.

Cuketa nakrájená na kolečka, rozložená na plechu střídavě s bramborami a prokládaná slaninou, navíc zapečená s hustou smetanou, chutná naprosto dokonale. Tento pokrm si vyzkoušejte podle videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky