Drobné kukuřičné klásky zavařujte jako okurky. Bude z nich neodolatelná příloha
Cukrovou kukuřici mnozí pěstují na zahrádce. Mladé klásky v mléčné zralosti můžeme zavařit jako okurky, jsou totiž výborné. Přitom stačí klásky předvařit, zalít oblíbeným okurkovým nálevem a dobrota je na světě.
Sterilované kukuřičné klásky můžeme koupit, nejsou ale příliš levné. V zahraničí se prodávají i čerstvé mladé kukuřičky (baby corn). Pokud pěstujete cukrovou kukuřici na grilování, snadno klásky zavaříte sami. Ideální velikost klásků je do 10 cm, větší už nejsou chutné. Důležité je vychytat správnou dobu ke sběru, aby nepřerostly. Oloupané klásky zbavíme stopky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zavařit kukuřici
S naším návodem to zvládnete.
- Oloupané klásky předvaříme v osolené vodě asi půl hodiny. Správně uvařený klas jde lehce napíchnout vidličkou v jeho nejširším místě.
- Klásky naskládáme do vymytých sklenic o objemu 0,3 l a prokládáme je kolečky oloupané cibule.
- Zalijeme připraveným sladkokyselým nálevem na okurky. Mezi náplní a víčkem musí být asi 1–1,5 cm volného místa. Všechny klasy musí být ponořené. Sklenice uzavřeme víčkem.
- Sterilujeme 15 minut při mírném varu.
Až ochutnáte, příští rok zasejete kukuřice více, to vám garantujeme.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Jak udělat drožďové knedlíčky do polévky a jak je zmrazit. Jejich příprava se vyplatí!
Jak na přípravu sladkokyselého nálevu? Hodí se na okurky, papriky i čalamády
Komentáře