Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrovou kukuřici mnozí pěstují na zahrádce. Mladé klásky v mléčné zralosti můžeme zavařit jako okurky, jsou totiž výborné. Přitom stačí klásky předvařit, zalít oblíbeným okurkovým nálevem a dobrota je na světě.

Sterilované kukuřičné klásky můžeme koupit, nejsou ale příliš levné. V zahraničí se prodávají i čerstvé mladé kukuřičky (baby corn). Pokud pěstujete cukrovou kukuřici na grilování, snadno klásky zavaříte sami. Ideální velikost klásků je do 10 cm, větší už nejsou chutné. Důležité je vychytat správnou dobu ke sběru, aby nepřerostly. Oloupané klásky zbavíme stopky.

Jak zavařit kukuřici

S naším návodem to zvládnete.

 

Až ochutnáte, příští rok zasejete kukuřice více, to vám garantujeme.

 

 

Další tipy a triky