Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévkové noky se připravují z různých těst a používají k zahuštění a vylepšení vývarů a jednoduchých zeleninových polévek. Obvyklé suroviny na jejich přípravu jsou mouka a vejce - zpracujeme je na hladké těstíčko a zavaříme do vody.

Těstíčko na noky připravíme v misce a dobře je umícháme. Mělo by mít takovou hustotu, aby se dalo dobře nabírat lžičkou - pokud je příliš tuhé, přidáme trošku vody nebo vajíčko. Naopak do příliš řídkého těstíčka doplníme trochu mouky. 

Jak zavařit noky do polévky

Lžičkou tvoříme noky (odebíráme jednoduše malé kousky) a opatrně je vkládáme do vroucí polévky. Během vaření polévku nemícháme, nebo jen velmi opatrně, abychom nepoškodili tvar noků. Hotové jsou přibližně za 5 minut, ale řídíme se konkrétním receptem - noky se připravují z různých surovin a v některých případech může být potřeba delší vaření.

Jaké připravit noky do polévky

Možností je celá řada. Vyzkoušejte třeba:

 

Komentáře

Další tipy a triky