Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

K zavařování nejsou potřeba speciální potřeby a pomůcky, byť nám tyto věci dokáží velmi zjednodušit celou práci. Zavařovací hrnec lehce nahradíte klasickým vybavením vaší kuchyně a ušetříte tak finance i místo v kuchyni.

Od zavařování mnohé z nás odrazuje nutnost pořízení speciálních pomůcek k tomuto zpracování úrody sezónního ovoce i zeleniny. Opak je ale pravdou, k zavařování nepotřebujete opravdu nic víc než to, co v kuchyni již dávno máte.

Jak sterilovat okurky bez zavařovacího hrnce

Zavařovat okurky lze po menších i větších várkách, naprosto jednoduše a za pomoci stávajícího vybavení vaší kuchyně. Přesvědčte se sami:

  1. Zavařování v menších dávkách snadno zvládnete v mikrovlnné troubě.
  2. Ne každý má mikrovlnku, ale co v žádné domácnosti rozhodně nechybí, jsou klasické hrnce. Nenechte se odradit od zavařování, zvládnete to i vy.
  3. Trouba je skvělým pomocníkem, pokud je potřeba zavařit větší množství sklenic. Stačí jen dodržet dostatečnou vzdálenost mezi sklenicemi.
  4. Možná překvapivé, ale téměř bezpracné zavařování vás čeká, pokud se k němu rozhodnete využít myčku na nádobí.
  5. Tlakový hrnec, známý spíše jako papiňák, vám skvěle poslouží k rychlému zavaření menšího množství sklenic.
  6. Okurky lze mimo výše zmíněné možnosti také připravit bez jakéhokoliv zavaření.

Ať už se rozhodnete zavařovat ve větším nebo menším množství, rozhodně doporučujeme vyzkoušet znojemské okurky, které jsou typické pro svůj do detailu vyladěný nálev. A jak zavařujete vy? Podělte se o své tipy v komentářích, těšíme se.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky