Jak zavařit vejce do polévky? Můžeme ho rozšlehat nebo rozklepnout přímo do ní
Vejce nejčastěji konzumujeme vařená, míchaná nebo jako omeletu se šunkou. Přidáváme je však i do těsta při sladkém pečení a najdeme je také v mnoha receptech na různé polévky. V článku vysvětlíme, jak je do ní zavařit.
Ať už připravujeme zeleninovou, bramborovou či česnekovou polévku, často se v receptu dočteme, že na konci vaření máme do polévky přidat jedno vejce. Jak se to ale správně dělá? To vám nyní prozradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zavařit vejce do polévky
Vejce rozklepneme do hrnku a rozšleháme vidličkou. Poté ho pomalu vléváme do vroucí polévky. Zároveň druhou rukou za pomocí metličky polévku rychle mícháme. Krátce povaříme, aby bylo vejce hotové - to trvá zhruba půl minuty. Pokud si v polévce přejeme mít větší kusy vajíčka, nerozšleháváme ho, ale rozklepneme celé rovnou do polévky a následně zamícháme.
Připravte si společně s námi babiččinu kmínovou polévku podle videoreceptu z naší dílny. Se zavařenými vejci je o poznání chutnější, přesvědčte se sami.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 receptů na podzimní polévky: Příjemně zahřejí i zasytí, navíc skvěle chutnají
Jak připravit nejlepší kápání do polévky? Vyzkoušejte šest jednoduchých rad a polévka bude jedinečná
Jak správně skladovat vejce a jak poznat, zda jsou ještě čerstvá? Pomůže jednoduchý trik se sklenicí a vodou
Komentáře