Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce nejčastěji konzumujeme vařená, míchaná nebo jako omeletu se šunkou. Přidáváme je však i do těsta při sladkém pečení a najdeme je také v mnoha receptech na různé polévky. V článku vysvětlíme, jak je do ní zavařit.

Ať už připravujeme zeleninovou, bramborovou či česnekovou polévku, často se v receptu dočteme, že na konci vaření máme do polévky přidat jedno vejce. Jak se to ale správně dělá? To vám nyní prozradíme.

Jak zavařit vejce do polévky

Vejce rozklepneme do hrnku a rozšleháme vidličkou. Poté ho pomalu vléváme do vroucí polévky. Zároveň druhou rukou za pomocí metličky polévku rychle mícháme. Krátce povaříme, aby bylo vejce hotové - to trvá zhruba půl minuty. Pokud si v polévce přejeme mít větší kusy vajíčka, nerozšleháváme ho, ale rozklepneme celé rovnou do polévky a následně zamícháme.

Připravte si společně s námi babiččinu kmínovou polévku podle videoreceptu z naší dílny. Se zavařenými vejci je o poznání chutnější, přesvědčte se sami.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky