Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žádná pořádná oslava se neobejde bez krásně nazdobených obložených chlebíčků, které si přímo říkají o to, abychom je s chutí snědli. Jak se říká, hlavně očima člověk jí, a u dokonale vyšperkovaných chlebíčků to platí dvojnásob. Máme pro vás pár skvělých tipů, jak právě ty vaše chlebíčky dovést k dokonalosti.

Obložený chlebíček patří mezi velmi oblíbené druhy studeného občerstvení, které nesmí chybět na žádné oslavě, svatbě či večírku. Češi se velmi významně podíleli na vzniku obloženého chlebíčku, a tak jim patří opravdu velké díky. Velkou výhodou je i velmi snadná příprava chlebíčků, na kterou nám stačí vybrané pečivo např. veka, bageta nebo třeba čerstvý chléb, pomazánka nebo salát k potírání, a pak už jen uzeniny podle chuti, a ještě sýr a zelenina či ovoce na závěrečné dozdobení

Jak zdobit obložené chlebíčky

Na zdobení budete potřebovat: Uvařená vejce, sterilované okurky, cherry rajčátka, červenou papriku, různé druhy uzenin, sýr, čerstvou petrželku a oblíbený dip nebo majonézu.

  • Nejdříve si pomocí kráječe na vajíčka nakrájejte krásná kolečka z uvařených vajec.
  • Poté si nakrájejte sterilovanou okurku do vějířku, cherry rajčátka a červenou papriku.

První varianta

  1. Na připravený namazaný chlebíček dejte na jednu stranu kolečko šunky, smotané do "sukýnky", a na druhou stranu stejně tak sýr
  2. Doprostřed mezi šunku a sýr dejte kousek červené papriky, půlměsíček cherry rajčátka, kousek petrželky a trochu majonézy. 

Druhá varianta:

  1. Na připravený namazaný chlebíček dejte na jednu stranu kolečko vajíčka.
  2. Zamotejte si dva druhy suchého salámu a dejte je na opačnou stranu.
  3. Mezi vajíčko a uzeniny dejte na vějířek nakrájený sterilovaný okurek.
  4. Na žloutek vajíčka dejte domácí majonézu, do které zapíchněte kousek čerstvé petrželky.

Třetí varianta:

  1. Na připravený namazaný chlebíček dejte na jednu stranu smotaný paprikový sušený salám.
  2. Na druhou stranu kolečko vajíčka, na které přidejte další smotaný paprikový salám.
  3. Doprostřed přidejte plátek okurky, dip a čerstvou petrželku.

Čtvrtá varianta:

  1. Na připravený namazaný chlebíček dejte dvě kolečka uvařeného vajíčka.
  2. Jedno kolečko vajíčka překryjte sukýnkou ze šunky a druhé ze sýra.
  3. Mezi ně dejte plátek okurky.
  4. Do skulinky šunky a sýru přidejte majonézu a petrželku.

Doufáme, že si mezi těmito variantami vyberete tu, která se vám nejvíce líbí. Přikládáme ještě další inspiraci a tipy

Jak nejraději zdobíte obložené chlebíčky? Podělte se s námi o vaše zkušenosti do komentáře pod článek. Za vaše cenné rady budeme rádi.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky