Jak zdobit obložené chlebíčky? S tímto videonávodem to zvládnete naprosto dokonale
Žádná pořádná oslava se neobejde bez krásně nazdobených obložených chlebíčků, které si přímo říkají o to, abychom je s chutí snědli. Jak se říká, hlavně očima člověk jí, a u dokonale vyšperkovaných chlebíčků to platí dvojnásob. Máme pro vás pár skvělých tipů, jak právě ty vaše chlebíčky dovést k dokonalosti.
Obložený chlebíček patří mezi velmi oblíbené druhy studeného občerstvení, které nesmí chybět na žádné oslavě, svatbě či večírku. Češi se velmi významně podíleli na vzniku obloženého chlebíčku, a tak jim patří opravdu velké díky. Velkou výhodou je i velmi snadná příprava chlebíčků, na kterou nám stačí vybrané pečivo např. veka, bageta nebo třeba čerstvý chléb, pomazánka nebo salát k potírání, a pak už jen uzeniny podle chuti, a ještě sýr a zelenina či ovoce na závěrečné dozdobení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zdobit obložené chlebíčky
Na zdobení budete potřebovat: Uvařená vejce, sterilované okurky, cherry rajčátka, červenou papriku, různé druhy uzenin, sýr, čerstvou petrželku a oblíbený dip nebo majonézu.
- Nejdříve si pomocí kráječe na vajíčka nakrájejte krásná kolečka z uvařených vajec.
- Poté si nakrájejte sterilovanou okurku do vějířku, cherry rajčátka a červenou papriku.
První varianta:
- Na připravený namazaný chlebíček dejte na jednu stranu kolečko šunky, smotané do "sukýnky", a na druhou stranu stejně tak sýr.
- Doprostřed mezi šunku a sýr dejte kousek červené papriky, půlměsíček cherry rajčátka, kousek petrželky a trochu majonézy.
Druhá varianta:
- Na připravený namazaný chlebíček dejte na jednu stranu kolečko vajíčka.
- Zamotejte si dva druhy suchého salámu a dejte je na opačnou stranu.
- Mezi vajíčko a uzeniny dejte na vějířek nakrájený sterilovaný okurek.
- Na žloutek vajíčka dejte domácí majonézu, do které zapíchněte kousek čerstvé petrželky.
Třetí varianta:
- Na připravený namazaný chlebíček dejte na jednu stranu smotaný paprikový sušený salám.
- Na druhou stranu kolečko vajíčka, na které přidejte další smotaný paprikový salám.
- Doprostřed přidejte plátek okurky, dip a čerstvou petrželku.
Čtvrtá varianta:
- Na připravený namazaný chlebíček dejte dvě kolečka uvařeného vajíčka.
- Jedno kolečko vajíčka překryjte sukýnkou ze šunky a druhé ze sýra.
- Mezi ně dejte plátek okurky.
- Do skulinky šunky a sýru přidejte majonézu a petrželku.
Doufáme, že si mezi těmito variantami vyberete tu, která se vám nejvíce líbí. Přikládáme ještě další inspiraci a tipy.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Chyby při tvoření studeného pohoštění: Dbejte na kvalitu a čerstvost surovin
Domácí majonéza podle Romana Vaňka: Olej a žloutky se lépe zpracovávají vychlazené, ostřejší šmrnc dodá worchestr i dijonská hořčice
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Komentáře