Jak zdravě zahušťovat? Jednoduchý způsob je rychlý a snadný, pomůže nám tyčový mixér nebo obyčejné sítko
Obvyklý způsob zahušťování znamená použít jíšku nebo záklechtku. Takto připravené polévky nebo omáčky můžeme ohřívat a dobře chutnají. Pokud ale chceme snížit množství mouky a tuku v jídle, využijeme raději jinou jednoduchou metodu.
Bez použití mouky jde zahušťovat také dobře. Poslouží k tomu zelenina, brambory, luštěniny nebo hraška (speciální směs určené k obalování nebo zahušťování). Takto jednoduše zahuštěné pokrmy připravujeme nejen dospělým, ale i menším dětem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zdravě zahušťovat?
Velmi jednoduchý způsob zahušťování spočívá v rozmixování nebo propasírování části polévky nebo omáčky.
- Tento způsob zahušťování se hodí především k zeleninovým, bramborovým a luštěninovým polévkám.
- Část polévky odebereme a rozmixujeme, poté vrátíme k ostatní polévce.
- Můžeme také použít sítko (cedník) a polévku rovnou propasírovat ke zbývající části v hrnci.
Oblíbené krémové polévky
Rozmixovat (propasírovat) můžeme samozřejmě všechnu polévku, bude pak pěkně krémová a takové polévky jsou oblíbené a žádané. Rády si na nich pochutnají i děti.
- Při podávání polévku posypeme jemně nakrájenou čerstvou natí nebo dýňovými semínky.
- Krémové polévky dobře chutnají s křupavými krutonky z pečiva.
- Krémové polévky vaříme z různých druhů zeleniny, ať už ze směsi nebo z jednoho druhu.
- Mezi nejoblíbenější patří květáková, brokolicová, dýňová a mrkvová.
Nejlepší dýňové polévky
Dýňové polévky připravujeme především z dýně hokkaido - protože se nemusí loupat, je vaření velmi snadné.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat krutony v troubě nebo na pánvi. Oblíbené křupavé kostičky do polévek a salátů
Čím zahustit polévky a omáčky? Jíška je klasika, ale co třeba vyzkoušet červenou čočku, pohanku nebo hrašku
Jak vyčistit sítko. Jednoduché tipy nám usnadní pracné čištění zanesených otvorů v cedníku či sítku
Komentáře