Jak zjemnit pálivý guláš? Poradíme užitečné tipy, jak napravit nepovedený oběd
Každý kuchař si zakládá především na uvaření výtečného guláše, který je naprosto dokonale dochucený. Ovšem i mistr tesař se někdy utne a může se stát, že guláš až příliš okoření a přidá více chilli, než je únosné.
Tradiční guláš dokáže uvařit každý, přesto i ostřílenému kuchaři může ujet ruka se solí nebo chilli. Důležité je zachovat chladnou hlavu a ihned jednat - stačí několik triků na to, abychom výtečný oběd ještě zachránili a rozhodně jej nevyhazovali.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zjemnit pálivý guláš
Máme pro vás pár tipů na to, jak zachránit příliš ostrý guláš:
- Rozvařená rajčata bez slupek: Jakákoli přidaná zelenina dokáže zneutralizovat o něco méně příliš pálivý pokrm.
- Syrová brambora: Stačí vhodit do guláše a nechat ji pár minut povařit. Brambora totiž velmi snadno absorbuje sůl a jiné koření.
- Sladký kečup: Skvělou variantou je také sladko-kyselý kečup.
- Kostka cukru: Sladké zvládne šikovně vyvážit to, co je pálivé.
Pojďte si připravit báječný hovězí guláš podle našeho videoreceptu, který poradí i naprostým začátečníkům, jak guláš správně uvařit. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře