Jak zjemnit rajskou omáčku smetanou? Snadným postupem získá na krémovosti
Omáčkami je naše kuchyně proslulá. Konečné dochucení smetanou omáčku dokonale zjemní. Lze použít čtyři druhy smetany: na vaření, ke šlehání, kysanou či rostlinnou. Jejich použití záleží na preferenci nebo zásobách.
Rajskou omáčku většinou vaříme z protlaku nebo čerstvých a vyzrálých plodů. Zahustíme ji jíškou a ochutíme výrazným kořením. Po zjemnění smetanou bude lákavá hlavně s plněnými paprikami nebo masovými kuličkami. Ti, kdo dbají na štíhlou linii, mohou použít smetanu na vaření nebo tu rostlinnou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zjemnit rajskou omáčku smetanou
Použít smetanu do omáčky je velmi jednoduché. Smetanu vlijte do hotové omáčky a nechte přejít varem. Poté odstavte a můžete podávat. Takto postupujte u smetany na vaření, ke šlehání nebo té rostlinné. Velmi lahodná omáčka vznikne při použití zakysané smetany. Aby se v omáčce nesrazila, je nutno postupovat jinak než u zbylých druhů.
Plněné papriky můžete připravit podle našeho videoreceptu a na závěr omáčku zjemnit přidáním smetany podle vaší chuti.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 21 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 23 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno 20. 9. 2024 08:20
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kam se hodí která smetana. Potřebujeme ji k zapékání, do omáček i polévek. Poradíme, jakou zvolit, aby se pokrm nesrazil
Komentáře