Jak zjemnit chuť špenátu? Na dobře připraveném špenátu si pochutnáme
Špenát je oblíbenou jarní zeleninou, kterou si můžeme dopřávat po celý rok. Díky příjemné chuti se dá používat na celou řadu způsobů. Nejčastěji ho dusíme a podáváme s bramborami, gnocchi, těstovinami nebo knedlíkem. Na talíři pokrm obvykle doplníme uvařeným vajíčkem.
Na tuku zpěníme cibulku, obvykle přisypeme trochu hladké mouky a usmažíme jíšku. Po chvíli přidáme špenát, můžeme použít i mražený. Zvlášť chutný je špenát čerstvě sklizený, nejlépe z vlastní zahrady, ale listy si můžeme také koupit. Špenát podusíme, přisolíme a ochutíme utřeným česnekem - množství záleží na nás. Kdo chce, tak špenát ještě zvýrazní mletým pepřem a přidáním vývaru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zjemnit špenát
Chuť špenátu příjemně zjemníme přilitím mléka (může být i rostlinné) nebo smetany. Do špenátu můžeme během dušení také vyklepnout vajíčko, které rychle zamícháme.
Následující video vám ukáže postup přípravy výborného špenátu:
Pokud špenát připravujeme z jiných rostlin, než z obyčejného špenátu, musíme počítat s tím, že chuť již nebude tak jemná - smetana ale chuť příjemně vylepší i v těchto případech. Kromě špenátu používáme např. mangold, špenát čtyřboč, medvědí česnek nebo mladé kopřivy. Můžete také tyto rostliny zkombinovat s obyčejným špenátem.
Komentáře