Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak doma zkaramelizovat Salko? Oblíbené karamelové cukroví, řezy a další pochoutky budou díky němu neodolatelné
Zdroj: Top recepty

Lahodné karamelové zákusky můžeme doma vyrobit díky zkaramelizovanému Salku, což je vlastně slazené mléko. I samotné Salko lze zkaramelizovat doma, buďme přitom ale raději opatrní.

Potřebujete do některého cukroví nebo zákusků zkaramelizované Salko? V tomto článku poradíme, jak ho jednoduše získat. Ale víte také, že i samotné Salko si můžete sami připravit v domácích podmínkách? Jak se to dělá, poradí náš jiný článek:

Kupované karamelizované Salko

První možností, jak zkaramelizované Salko získat, je ho už přímo takto zakoupit. Ne vždy a všude ho ale seženeme, nebo ho prostě zrovna nemáme doma, ale máme jen obyčejné, nezkaramelizované Salko. Jak tedy na to?

Jak doma zkaramelizovat Salko

Zavřenou plechovku se Salkem vložíme do hrnce s vodou tak, aby byla celá ponořená. Hrnec uzavřeme pokličkou a vaříme 2 až 3 hodiny. Kontrolujeme, zda se nám voda nevyvařila. Po ukončení vaření vodu slijeme a plechovku necháme zcela vychladnout.

Tip: Do vaření Salka se kvůli časové náročnosti raději pustíme den před plánovaným použitím.

Jak připravit krém ze zkaramelizovaného Salka?

Zkaramelizované Salko vyšleháme s kostkou másla a ihned s ním můžeme slepovat cukroví či řezy. Z karamelového Salka můžeme také připravit tyto výborné medovníkovou koule, po kterých se během chvíle zapráší:

 

Komentáře

Sarmi: Děkujeme za doplnění a radu.

Stačí 45 min. v tlakovém hrnci.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky