Jak doma zkaramelizovat Salko? Oblíbené karamelové cukroví, řezy a další pochoutky budou díky němu neodolatelné
Lahodné karamelové zákusky můžeme doma vyrobit díky zkaramelizovanému Salku, což je vlastně slazené mléko. I samotné Salko lze zkaramelizovat doma, buďme přitom ale raději opatrní.
Potřebujete do některého cukroví nebo zákusků zkaramelizované Salko? V tomto článku poradíme, jak ho jednoduše získat. Ale víte také, že i samotné Salko si můžete sami připravit v domácích podmínkách? Jak se to dělá, poradí náš jiný článek:
Mohlo by vás zajímat
Kupované karamelizované Salko
První možností, jak zkaramelizované Salko získat, je ho už přímo takto zakoupit. Ne vždy a všude ho ale seženeme, nebo ho prostě zrovna nemáme doma, ale máme jen obyčejné, nezkaramelizované Salko. Jak tedy na to?
Jak doma zkaramelizovat Salko
Zavřenou plechovku se Salkem vložíme do hrnce s vodou tak, aby byla celá ponořená. Hrnec uzavřeme pokličkou a vaříme 2 až 3 hodiny. Kontrolujeme, zda se nám voda nevyvařila. Po ukončení vaření vodu slijeme a plechovku necháme zcela vychladnout.
Tip: Do vaření Salka se kvůli časové náročnosti raději pustíme den před plánovaným použitím.
Jak připravit krém ze zkaramelizovaného Salka?
Zkaramelizované Salko vyšleháme s kostkou másla a ihned s ním můžeme slepovat cukroví či řezy. Z karamelového Salka můžeme také připravit tyto výborné medovníkovou koule, po kterých se během chvíle zapráší:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Pět nejlepších krémů do cukroví: Salkový s máslem, šlehaný vaječný, čokoládový i pudinkový provoní každý sváteční stůl
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Věnečky s karamelovou šlehačkou: Nadýchané odpalované těsto není vůbec složité a krém nahradí ochucená šlehačka
Komentáře
31. 3. 2024 10:08
26. 3. 2024 18:37