Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ujela vám ruka nebo jste se přehmátli a místo mleté papriky jste sáhli po té pálivé, kvůli čemuž je teď celá várka omáčky příliš pikantní? Inspirujte se našimi babičkami a zachraňte pokrm ingrediencemi, které máte po ruce.

Milujete pikantní omáčky, ale ne až tak moc, jak se vám právě povedlo? Žádnou paniku, ani v případě, že vám pořádně ujela ruka, stále není pozdě na záchranu. I pálivost omáčky se dá totiž v menší či větší míře zmírnit a celý pokrm tak zachránit.

Jak zmírnit pálivost omáčky

Pokud se přežene kořenění omáčky, především pak pepřem nebo chilli, snadno pálivost přebije chuť všech ostatních použitých ingrediencí. 

Nehodí se vám ani jedna z výše uvedených možností? Pak lze připravit novou várku omáčky bez pálivého koření a smíchat ji s omáčkou původní. U koprové omáčky se pikantnosti bát nemusíte a její přípravou vás navíc provede názorný videorecept:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky