Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masový vývar je cennou surovinou, kterou v kuchyni často využíváme. Nejčastěji z něj vaříme polévky, ale používáme ho také jako základ do omáček, masových šťáv i k podlévání masa během pečení či dušení. Jak ho nejlépe uchovat?

Vývar můžeme zavařit do sklenic ale nejjednodušší je ho zamrazit. Budete ho tak mít kdykoli po ruce a bude velmi rychle připraven k použití. Jak postupovat při zamrazování vývaru a jakou bude mít v mrazáku trvanlivost? To poradíme v našem článku.

Jak zamrazit masový vývar

Než přistoupíme k mrazení vývaru, je nutné ho nechat vychladnout, ideálně mrazit vývar vychlazený z lednice. Před samotným mrazením z něj můžeme sebrat vrstvu tuku, která se usadí na povrchu a ztuhne.

  • Pokud máme vývar velmi redukovaný, lze ho použít jako bujón. V takovém případě ho nalijeme do tvořítek na led a zamrazíme. Podle potřeby odebíráme jednotlivé kostičky.
  • Větší množství vývaru lze přelít do mrazícího sáčku, svařit svářečkou na fólie a uložit do mrazáku.
  • Nejjednodušší ale je nalít vývar do plastové misky, nechat zmrznout a následně přendat do mrazícího sáčku, který uzavřeme.
  • Vývar nám v mrazáku vydrží až půl roku.

Pokud si nejste jisti, jak si vývar připravit, napoví vám náš videorecept, podle kterého se dílo zaručeně povede. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky