Jak zmrazit masový vývar. Poradíme, jak správně postupovat a na co si dát pozor
Masový vývar je cennou surovinou, kterou v kuchyni často využíváme. Nejčastěji z něj vaříme polévky, ale používáme ho také jako základ do omáček, masových šťáv i k podlévání masa během pečení či dušení. Jak ho nejlépe uchovat?
Vývar můžeme zavařit do sklenic ale nejjednodušší je ho zamrazit. Budete ho tak mít kdykoli po ruce a bude velmi rychle připraven k použití. Jak postupovat při zamrazování vývaru a jakou bude mít v mrazáku trvanlivost? To poradíme v našem článku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zamrazit masový vývar
Než přistoupíme k mrazení vývaru, je nutné ho nechat vychladnout, ideálně mrazit vývar vychlazený z lednice. Před samotným mrazením z něj můžeme sebrat vrstvu tuku, která se usadí na povrchu a ztuhne.
- Pokud máme vývar velmi redukovaný, lze ho použít jako bujón. V takovém případě ho nalijeme do tvořítek na led a zamrazíme. Podle potřeby odebíráme jednotlivé kostičky.
- Větší množství vývaru lze přelít do mrazícího sáčku, svařit svářečkou na fólie a uložit do mrazáku.
- Nejjednodušší ale je nalít vývar do plastové misky, nechat zmrznout a následně přendat do mrazícího sáčku, který uzavřeme.
- Vývar nám v mrazáku vydrží až půl roku.
Pokud si nejste jisti, jak si vývar připravit, napoví vám náš videorecept, podle kterého se dílo zaručeně povede.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Jak dlouho vařit vývar z morkových kosti? Záleží na tom, v čem je budete vařit
Komentáře