Jak zpevnit tvarohovou náplň? Řídká náplň z koláčů a buchet zbytečně vytéká
Tvarohová náplň musí mít správně hustou konzistenci, aby chutnala. Po upečení musí zůstat šťavnatá, ale nesmí vytékat, protože to nevypadá hezky, snaha její přípravy přijde vniveč a na plechu se připaluje.
Naše babičky na náplně používaly tužší tvaroh, který se prodává v kostce balené jako máslo. Podobný koupíte i ve střívku jako tvaroh na pečení - jejich konzistence je do náplní ideální. Vaničkový tvaroh bývá jemnější, ale řidší, je tedy nutné jej zahustit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zpevnit tvarohovou náplň
Máte na výběr hned několik možností a je pouze na vás, kterou si zvolíte.
- Řídký tvaroh nechte vykapat - vyložte cedník čistým plátýnkem, postavte nad nádobu a i s ní vložte do lednice. Do cedníku vložte tvaroh. Během několika málo hodin syrovátka odkape a tvaroh bude hustší. Syrovátku můžete vypít (je velmi zdravá) nebo použít v kuchyni.
- Řídký tvaroh zahustěte pudinkovým práškem nebo škrobem v množství 1 lžíce pudinku na 250 g tvarohu. Ochucený pudink ovlivní chuť náplně. Pudink zpevní tvarohovou náplň až během pečení.
- Tvaroh můžete zahustit i pudinkem bez vaření typu Olé. Výhoda je v tom, že jeho výslednou hustotu vidíte ještě před pečením.
- Někdo do tvarohu přidává rozpuštěné máslo a směs následně nechává ztuhnout. To ale nemůžeme doporučit, protože při pečení znovu rozehřáté máslo tvaroh ještě víc naředí.
- Také někým doporučovaná mouka ani krupička neudělají dobrou službu, protože s tvarohem vytvoří něco jako tvarohové těsto. Tvaroh v buchtách potom marně hledáte.
Tip: Naopak tuhý tvaroh snadno naředíte trochou alkoholu, mléka nebo smetany, vejcem nebo jen žloutky.
Začátečníkům možná pomůže videorecept na jednoduchou buchtu s tvarohovou náplní:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Poctivý domácí tvaroh zvládne i úplný začátečník. Stačí se vyzbrojit teploměrem a trpělivostí
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Do nepečeného cukroví často potřebujeme rozmělněné piškoty. Jak je připravit do těsta? Máte několik možností, vyberte si
Komentáře