Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýně se sklízí od letních prázdnin do prvních zimních mrazíků. V létě z ní připravujeme saláty či moučníky, v chladnějších dnech nás pak krásně zahřeje dýňová polévka nebo latte. Pro ty, kteří si dýni rádi vychutnají po celý rok, máme osvědčené rady na její uchování.

V kuchyni nejčastěji používáme dýni hokaido. Je nenáročná na pěstování, běžně ji koupíme v supermarketech a snadno se s ní pracuje. Kromě dužiny a semínek můžeme využít i slupku, jelikož je měkká a snadno se uvaří.

Jak zpracovat dýni do zásoby

Dýně je plná vitamínů a minerálů, proto by byla škoda si ji dopřávat pouze v období sklizně. Můžeme ji zavařit nebo zamrazit, a vychutnávat si ji i v zimních měsících.

Dýňový kompot lze připravit spolu s ananasovou trestí. Může se pak podávat k obědu, upéct na koláči nebo přidat do letního drinku. Vyzkoušíte?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky