3 způsoby, jak zpracovat mlíčí z kapra: Polévka je jen jedna z více možností
Mlíčí i ostatní rybí vnitřnosti většina z nás používá do rybí polévky. Víte ale, že se mlíčí může připravit i jiným způsobem? Lze je použít do teplé i studené kuchyně. V tomto článku si probereme, jak můžeme mlíčí zpracovat.
A co je vlastně mlíčí? Je to samčí pohlavní žláza a pohlavní sekret ryb. Mlíčí a jikry mívají větší ryby, proto pokud potřebujete mlíčí, volte raději větší rybu. Mlíčí je podobně jako jikry považováno za delikatesu. Máme několik možností, jak ho připravit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit mlíčí z kapra
Kromě níže uvedených způsobů úpravy můžeme z mlíčí udělat pomazánku nebo třeba i krokety.
- Nejčastěji se mlíčí používá do tradiční rybí polévky, kam se přidává až na konec. Polévku totiž hezky zahustí.
- Smažené mlíčí se připraví lehce. Mlíčí očistíme od blanek, žilek a tuku a rozdělíme na stejně velké části. Ty pak klasicky obalíme v trojobalu a osmažíme. Podáváme jako chuťovku s čerstvým pečivem a sklenkou bílého vína.
- Mlíčí můžeme také upéct. Vložíme ho do pekáčku, osolíme, okmínujeme, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka a pečeme na 200°C 20-25 minut. Během pečení občas promícháme. Podáváme s čerstvou bagetkou.
Jak si připravit klasickou rybí polévku, to vám ukáže následující videorecept. Můžete ho použít jako základ a upravit si polévku podle vlastní chuti.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Komentáře