Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka by kromě výborné chuti a správné konzistence měla mít i pěknou barvu, aby lákala ke konzumaci. Proto je vhodné na to myslet hned od začátku vaření a správným postupem si pěknou barvu pojistit. Někdy lze dodatečně vylepšit již uvařenou omáčku.

Už od samotného začátku přípravy omáčky dodržujte zavedené kuchařské postupy. Nic se nevyplácí ošidit, u vaření to však platí dvojnásob. Správné orestování cibule, zeleniny a masa dodá základ chuti i barvě. Bledá omáčka nevypadá na talíři dobře a odpuzuje konzumenty. Příliš světlou omáčku přesto můžete ztmavit několika triky.

Jak ztmavit omáčku

Vybírat můžete z těchto možností - záleží na tom, do jaké omáčky se co hodí.

Příkladem masové omáčky, u které velmi záleží na správně připraveném základu, je například ta znojemská. Začátečníci ji mohou zkusit uvařit podle našeho videa.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky