Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud hledáte typicky podzimní ovoce, nemusíte pro ně daleko do cizích zemí, sáhnout můžete po českých jablkách. Toto ovoce se hodí k výrobě moštů, lahodných moučníků i kompotů, je zkrátka univerzální.

Jablka jsou nejoblíbenějším podzimním ovocem, v Česku se pěstuje velké množství odrůd, které se mohou lišit svou strukturou a chutí. Jablka přidáváme do moučníků, protože jsou díky nim vláčné. Poradíme, jaká jablka použít na pečení.

Která jablka jsou nejlepší na pečení

V této encyklopedii českých jablek se dozvíte o všech odrůdách, ze kterých můžete vybírat. Jednotlivé odrůdy se budou od sebe vždy lišit v barvě a v chutnostiK pečení vybíráme taková jablka, která mají správný poměr cukru a kyselin.

  • Nejznámější odrůdou je rozhodně Golden Delicious, která je tu s námi několik desítek let. Díky své konzistenci je ideální k pečení, má správný poměr cukru i kyselin - proto jsou jablka této odrůdy tak oblíbená.
  • Další báječnou odrůdou jsou jablka Gala, která se pyšní červenou slupkou a šťavnatou dužinou. Perfektně se hodí k pečení, odšťavnění i k sušení křehkých křížal.
  • Křížencem odrůd Golden Delicious a Jonathan se stala jablka s názvem Jonagold, i tyto lahodné plody mají měkčí a přesto dokonale šťavnatou dužinu, proto z nich můžeme upéct lahodné moučníky.

Jablka patří mezi nejlepší druhy ovoce vhodné na pečení dezertů, každý moučník s nimi chutná báječně. Podle videoreceptu můžete zkusit upéct linecký koláč a vychutnat si ho třeba u voňavé odpolední kávy.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky