Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynález lednice měl pro domácnosti zásadní význam, který dnes bereme jako naprostou samozřejmost. Ale i o lednici je třeba pečovat, udržovat v ní čistotu a správně ji nastavit tak, aby potraviny uvnitř byly v optimální teplotě.

Dnešní moderní lednice nabízí mnoho vychytávek, které nám zpříjemňují jejich používání a prodlužují trvanlivost potravin. Téměř všechny mají speciální zónu pro ovoce a zeleninu i místo, které je nejlepší pro maso. Základem je ale lednici správně nastavit.

Jakou teplotu v lednici nastavit

Proč vlastně nejsou všechny lednice z výroby nastavené na optimální teplotu, ale nabízejí uživateli její regulaci? Protože každý máme jiné nároky a uskladňujeme jiné druhy potravin. Ty mohou vyžadovat různé teploty.

  • Optimální však je nastavení teploty na 4 °C
  • Lednici bychom neměli přeplňovat a potraviny uvnitř by měly být rozloženy rovnoměrně tak, aby okolo nich mohl proudit chladný vzduch.
  • Lednici je třeba pravidelně kontrolovat a likvidovat zkažené potraviny, které by ty ostatní znehodnotily.
  • Důležitá je také čistota lednice, tu bychom měli jednou za čas zcela vyprázdnit a vyčistit.
  • Není od věci čas od času zkontrolovat vnitřní teplotu lednice teploměrem, abychom měli jistotu, že lednice chladí tak, jak má. Pokud máme pochyby, lze zakoupit speciální teploměr do lednice.

Hlavně v horkých letních dnech oceníme chlazené nápoje. Není nutné mít zásobu kupovaných limonád, chutný nápoj si snadno vyrobíme i doma a my na závěr přidáváme videorecept s návodem na ledový čaj.

 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli