Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké je cukroví protikladů, které se skvěle doplňují. Na první pohled nás zaujme kontrast světlého těsta a sytě rudé marmelády. Po ochutnání nás sladkost těsta doprovázená kyselou chutí na okamžik vrátí do dětských let.

Linecké patří mezi to cukroví, které z tácků mizí mezi prvními. Ačkoliv v dnešní době promazáváme linecké různými čokoládovými nebo oříškovými krémy, marmeláda alespoň v několika málo kouscích nesmí chybět.

Jaká marmeláda na linecké cukroví

Ať už zvolíme jakoukoliv marmeládu na linecké, je potřeba, aby se nám s ní dobře pracovalo, ale také šla lehce mazat na cukroví. Proto volíme marmelády s hustější konzistencí, hladké, bez kousků ovoce a zrníček.

Dnes je v obchodech k dostání mnoho druhů marmelád, dokonce seženeme i speciální směs na linecké z jablek, rybízu a malin. Není však nad to, cukroví promazávat domácí marmeládou. Například tu rybízovou hravě zvládneme připravit do deseti minut, proto by byla škoda ji kupovat v obchodě.

A jakou marmeládou promazáváte linecké vy? Držíte se klasiky nebo rádi experimentujete s novými chutěmi? Dejte nám vědět do komentářů.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky