Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trojobal je velmi jednoduchá a oblíbená úprava masa, ryb či zeleniny. Plátek pokrmu jednoduše ponoříme do mouky, poté do rozšlehaných vajec a nakonec do strouhanky. Pak už jen osmažíme dozlatova a výborné křupavé jídlo je na světě.

Jakmile se řekne trojobal, jistě vás ihned napadne nejoblíbenější česká klasika v podobě kuřecího či vepřového řízku. Hned za ní je to obalovaný vánoční kapr a chuťovky smažený sýr a žampiony. Trojobalem vykouzlíme z každého pokrmu rychlou pochoutku, která se hodí i na sváteční stůl. Věděli jste, že správný výběr mouky ovlivní konečný pokrm? 

Jaká mouka se dává do trojobalu

Na trojobal si nachystáme tři misky, jednu na mouku, druhou na vejce, která zlehka rozšleháme vidličkou, a třetí na strouhanku, nejlépe doma pomletou a přes síto prosátou, abychom ji zbavili případných větších kousků pečiva. Víte, jaká mouka je nejlepší

  • Vhodnou variantou je použití hladké mouky. Je ale poměrně jemná a může se vám stát, že se bude více lepit na vajíčka a vytvoří horší základ pro přilnutí strouhanky. 
  • Na obalování je vhodná také polohrubá mouka, a dokonce i hrubá mouka, která se postará o nadýchaný a křupavý trojobal. Také na ni lépe drží vejce a připraví dobrý základ pro strouhanku
  • Vždy obalujeme nejdříve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
  • Smažíme v dobře rozpáleném tuku dozlatova. 

Připravte si podle našeho videonávodu sváteční klasiku v podobě bramborového salátu a smaženého kuřecího řízku.

Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky