Jaká mouka se dává do trojobalu? Možností máme hned několik
Trojobal je velmi jednoduchá a oblíbená úprava masa, ryb či zeleniny. Plátek pokrmu jednoduše ponoříme do mouky, poté do rozšlehaných vajec a nakonec do strouhanky. Pak už jen osmažíme dozlatova a výborné křupavé jídlo je na světě.
Jakmile se řekne trojobal, jistě vás ihned napadne nejoblíbenější česká klasika v podobě kuřecího či vepřového řízku. Hned za ní je to obalovaný vánoční kapr a chuťovky smažený sýr a žampiony. Trojobalem vykouzlíme z každého pokrmu rychlou pochoutku, která se hodí i na sváteční stůl. Věděli jste, že správný výběr mouky ovlivní konečný pokrm?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaká mouka se dává do trojobalu
Na trojobal si nachystáme tři misky, jednu na mouku, druhou na vejce, která zlehka rozšleháme vidličkou, a třetí na strouhanku, nejlépe doma pomletou a přes síto prosátou, abychom ji zbavili případných větších kousků pečiva. Víte, jaká mouka je nejlepší?
- Vhodnou variantou je použití hladké mouky. Je ale poměrně jemná a může se vám stát, že se bude více lepit na vajíčka a vytvoří horší základ pro přilnutí strouhanky.
- Na obalování je vhodná také polohrubá mouka, a dokonce i hrubá mouka, která se postará o nadýchaný a křupavý trojobal. Také na ni lépe drží vejce a připraví dobrý základ pro strouhanku.
- Vždy obalujeme nejdříve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
- Smažíme v dobře rozpáleném tuku dozlatova.
Připravte si podle našeho videonávodu sváteční klasiku v podobě bramborového salátu a smaženého kuřecího řízku.
Dobrou chuť.
Komentáře