Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso je oblíbené nejen z toho důvodu, že se s ním rychle pracuje a není třeba ho mnoho hodin upravovat, ale také pro nízký obsah tuku, který ho zařazuje mezi dietní masa. Chuť kuřecího masa není výrazná, proto je dobré ho ochutit.

Kromě klasického koření, mezi než patří paprika, česnek, kurkuma nebo třeba zázvor, je dobrou volbou využití zahradních bylinek. Ty kuřecímu masu dodají úplně jiné aroma a dokážou známé jídlo pozměnit na jiný a netradiční pokrm. 

Jaké bylinky se hodí ke kuřecímu masu

Díky tomu, že samotné kuřecí maso není příliš výrazné, můžeme si dovolit použití výraznějších bylinek.

  • Velikou výhodou tymiánu je, že neztrácí svou typickou chuť a vůni ani během dlouhého vaření či pečení. Je velmi aromatický, chuťově nahořklý s náznakem hřebíčku, máty a kafru.
  • Chuť oregana bychom mohli přirovnat k majoránce. Chutná lehce nahořkle a má příjemné kořeněné aroma. Maso oreganem ochucujeme až na konci samotné přípravy, abychom si zachovali intenzivní chuť i vůni bylinky.
  • Svěží a velmi aromatická chuť s nádechem pryskyřice, to je charakteristika rozmarýnu. Chutí připomíná eukalypt a je jemně nahořklý. Pokud budete kuřecí maso grilovat společně s rozmarýnem, bude mít chuť opáleného dřeva.

Kuřecí maso se velmi dobře pojí také se sladkými chutěmi a proto pokud sáhnete třeba po medu, nemůžete nic zkazit. Aby se dílo povedlo, je třeba umět si kuře vykostit. Jak na to se dozvíte v našem návodu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář