Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, linecké, vosí hnízda a vanilkové rohlíčky - to je tradiční cukroví, které pekly naše babičky a které neodmyslitelně patří k Vánocům. Dnes je však trendem připravovat cukroví ve zdravější verzi. Cukroví z ovesných vloček je jednou z možností.

Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny, obsahují bohatou dávku vitamínů a minerálů, proto se řadí mezi zdravé potraviny. Dá se z nich připravit mnoho druhů vánočního cukroví, a to jak z celých vloček, tak i z rozemletých na jemný prášek.

Jaké cukroví upéct z ovesných vloček

Z ovesných vloček uděláme mnoho tradičního cukroví. Chuťově sice poznáme, že je něco jinak, ale budeme moci mlsat bez výčitek.

Kromě malého cukroví na jedno sousto můžeme během adventu upéct i větší ovesné sušenky. Aby byly přeci jenom trochu více vánoční, přidáme do nich pomerančovou kůru, která provoní domácnost a vykouzlí vánoční atmosféru.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky