Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahody jsou skvělým ovocem našich zahrádek. Na jejich pěstování nám stačí malý osluněný záhonek, ale rodina jistě ocení i pořádný velký záhon. Sladkých a chutných jahod totiž není nikdy dost. Jíme je hlavně hned po natrhání, ale část také zmrazíme nebo použijeme na výrobu džemu.

První jahody bývají větší a plné vody, na začátku jahodové sezóny totiž bývá ještě v půdě hodně vláhy. Postupně se ale otepluje a srážek bývá často méně. Jahody jsou už menší, ale o to sladší. Jaké jahody jsou nejvhodnější na marmeládu?

Jaké jahody se hodí na marmeládu

Můžeme si vzít příklad z toho, jak to dělaly naše babičky. Na výrobu džemů a marmelád příliš nespěchaly, větší jahody na začátku sezóny zavařovaly, protože mrazničky ještě neměly, a až ty poslední nejsladší využily na skvělé marmelády

První jahody v sobě nemají tolik sladkosti, ale ty poslední jsou příjemně sladké a proto jsou na výrobu džemů a marmelád nejvhodnější. Marmeláda z nich je navíc rychleji uvařená než z prvních jahod, protože v sobě mají méně vody. A zvlášť chutné je, když některé menší jahůdky v džemu necháme celé, nerozmačkané.

S postupem výroby jahodového džemu poradí úvodní video.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky