Jaké jsou nejlepší polevy a náplně lívanců? Vyzkoušejte sladké i slané dobroty
Mezi nejoblíbenější sladké snídaně patří lívance. Jejich náplním, polevám ani zdobení se meze nekladou, a tak máte možnost se pořádně vyřádit na nejrůznějších kombinacích. Nezapomeňte si ty nejlepší poznačit pro příště.
Nadýchané jako obláček, s dokonalou strukturou a tvarem, takové jsou lívanečky. Dopřáváme si je jen tak na zahnání mlsné, ale také (a nejčastěji) jako víkendovou snídani. Mezi ty nejoblíbenější patří lívance s jablečnou náplní, polité karamelovou polevou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Polevy na lívance
Lívance můžete finálně zdobit polevou z nejrůznějších surovin. Mezi nejoblíbenější patří kombinace sirupů a různých druhů ovoce, případně lahodné polevy z karamelu či mléčných výrobků, například z kefíru, jogurtu nebo tvarohu. Využít lze i topping.
Ovocné přelivy a omáčky na lívance
Žahour, tedy rozvařené ovoce s cukrem, je velmi oblíbenou variantou zdobení i ochucování lívanců. Mezi nejpoužívanější patří ten borůvkový. Ovocné omáčky se však obecně těší velké oblíbenosti. Za vyzkoušení stojí všechny, které vás osloví.
Náplně do lívanců
Možná je to pro vás překvapující zjištění, ale ano, opravdu se dají lívance plnit - a navíc nasladko i naslano. Stačí nalít do lívanečníku či na pánev polovinu množství těsta na jeden lívanec, na to dát menší množství náplně a zalít druhou částí těsta. Důležité je, abyste to s náplní nepřeháněli, lívance musí mít možnost se propéct.
Lívance naslano
V jaké podobě máte lívance nejraději právě vy? Podělte se s námi o vaše oblíbené kombinace chutí v komentářích a zkuste si připravit lahodné, extra rychlé lívance, které budou brzy hotové, a tak si o víkendu můžete bez obav přispat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Lívance jsou oblíbenou snídaní. Máte je radši nasladko nebo naslano? Pojďte s námi experimentovat
Žahour: Připravte si s námi letní omáčku pro mlsné jazýčky, a to nejen z borůvek
Komentáře