Nejlepší strouhané koláče: Jsou výtečné k snídani i k odpolední kávě
Strouhaný koláč provoněný citronovou kůrou je rychlý a dokřupava upečené nastrouhané těsto nejen výtečně chutná, ale i vypadá efektně. Během chvilky se po takovém koláči zapráší. Přinášíme vám pěknou dávku inspirace v receptech na tento rychlý moučník.
Základem tohoto koláče je předem připravené těsto, které včas vychladíme v lednici, abychom ho mohli nastrouhat na struhadle. Koláč je doplněný svěží náplní z tvarohu s citrónovou kůrou a můžeme ho ještě vylepšit čerstvým ovocem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kakaové strouhané koláče
Do těsta na koláč doporučujeme přidat také holandské kakao, protože pak vznikne ve spojení s bílou tvarohovou náplní kontrastní vzhled koláče. Těsto můžeme doplnit ještě o strouhaný kokos, případně kokosovou moučku, která koláč skvěle provoní.
Světlé strouhané koláče
Strouhaný koláč můžeme připravit i jen světlý, bez kakaa, nebo když použijeme dvě různě barevná těsta, jedno světlé a druhé tmavé kakaové, vznikne nám úžasný dvoubarevný koláč. Do tvarohové náplně zkuste přidat i strouhané či nakrájené kousky ovoce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Slavný strouhaný koláč Jiřiny Bohdalové: Oblíbenou dobrotu známé herečky si zamilujete i u vás doma
Jak připravit tvarohovou náplň do moučníků. Oblíbenou náplň zvládneme během chvilky. Poradíme správný postup
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře