Jaké jsou nejoblíbenější přílohy ze zeleniny? Tento výběr receptů vám dodá inspiraci
Vždy, když si lámeme hlavu nad tím, co rychlého uvařit, sáhneme většinou po kusu šťavnatého steaku, který je navíc bleskově připravený. K takovému pokrmu často volíme zeleninovou přílohu, která zasytí a dodá živiny.
Zeleninovou přílohu připravujeme zejména k pokrmům z masa, může být podávaná studená ve formě čerstvého salátu i teplá - příkladem je zeleninové ratatouille. Způsob přípravy příloh volíme samozřejmě podle ročního období.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Přílohy z brambor
Tradiční bramborová kaše je velkou láskou mnoha z nás již od dětství. Snadno ji lze ozvláštnit zeleninou, například hráškem, mrkví, dýní nebo červenou řepou. Brambory chutnají báječně i upečené v troubě či usmažené ve formě hranolek.
Přílohy z hrášku a fazolových lusků
Hrášek i zelené fazolové lusky jsou velmi oblíbené pro svou nasládlou chuť a také široké využití v kuchyni. Báječně chutnají jednoduše orestované se slaninou nebo je můžeme přimíchat do uvařené rýže či kuskusu.
Přílohy ze špenátu a zelí
Mezi tradiční zeleninové přílohy patří dušené zelí podávané s pečenou drůbeží či s plněnými knedlíky. K masu chutná nakrájené zelí výtečně i v syrovém stavu, jako čalamáda. K tradičním přílohám patří i dušený špenát, nejčastěji servírovaný s vepřovými výpečky. Špenátem efektně obarvíte i přílohové pečivo.
Přílohy z dýně a mrkve
Mrkev je v kuchyni nepostradatelná, skvěle chutná restovaná na másle se zeleninou, v pečených plackách, i nastrouhaná a připravená jako báječný sladkokyselý salát. Z dýně snadno připravíte voňavé noky přelité máslem, krémové pyré a pečené kousky v troubě na bylinkách, které lze přidat i do zeleninového salátu.
Komentáře