Nejoblíbenější recepty na řízky: Česká klasika, která k obědu nikdy neomrzí
Řízky se staly českým národním pokrmem a dokážeme je připravit různým způsobem. Ať už dáváte přednost klasickým řízkům v trojobalu, v křupavém těstíčku či variacím s různým kořením či marinádou, vždy si pochutnáte.
Řízky se velmi často servírují při slavnostních událostech, proto mají své místo také u vánočního stolu. Dokonale chutné jsou z různých druhů masa, ale i z ryb či vegetariánské ze zeleniny. Připravují se smažením na pánvi i pečením v troubě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tradiční řízky
Řízky obalené v těstíčku
Chceme-li změnu od klasického trojobalu, často obalujeme řízky v těstíčku, do kterého libovolně přidáváme to, co máme rádi a kořeníme podle své chuti. Těstíčko chutná báječně ve spojení s bylinkami, uzeninou nebo s různými druhy sýrů.
Řízky z mletého masa
Bezmasé řízky
Každý řízek nemusí být připravený pouze z masa, obalit můžeme prakticky jakoukoliv zeleninu či sýry. Oblíbená je obalovaná cuketa, květák, brokolice nebo žampiony. Báječně se hodí jak k obědu, tak i k syté večeři.
Plněné řízky
Občas nevíme, co dobrého a nevšedního připravit k obědu - v tom případě je vždy skvělou volbou plněný řízek, do kterého můžeme dát uzeninu, sýry nebo zeleninu. Nejznámější verzí je cordon bleu, který je plněný šunkou a ementálem.
Inspirujte se rychlým videoreceptem, který vám krok za krokem poradí, jak připravit lahodné jogurtové řízky. Maso je báječně křehké díky naložení do jogurtu a voní po česneku i koření. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře