Inspirace na zeleninové saláty: Přidat do nich můžeme luštěniny i obiloviny
Zelenina je důležitou součástí jídelníčku pro každý den. Je zdrojem vitamínů i minerálů, posloužit nám může jako příloha nebo také jako sytý hlavní chod, který doplníme o maso, ryby, vejce či sýry. V článku najdete dávku inspirace na saláty.
Saláty připravujeme nejenom zeleninové, ale báječně chutnají také luštěninové, těstovinové i s obilovinami jako například s bulgurem, kuskusem či s jáhly. Saláty velmi často připravujeme s vejcem, tuňákem, masem nebo také s tofu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zeleninové saláty
Na běžný zeleninový salát vybíráme převážně listovou zeleninu, a to hlávkový salát, svěží ledový salát, lehce pikantní rukolu, polníček a také čínské zelí. Salát chutná báječně s kuřecím masem nebo pro vegetariány s rostlinnou variantou s tofu.
Těstovinové saláty
Těstovinový salát je velmi oblíbeným sytým pokrmem a připravit jej můžeme z různých druhů těstovin - orzo, tarhoňa nebo klasické vrtulky, na kterých se dobře uchytí dresink. Salát vždy doplníme zeleninou, šunkou, tuňákem či sýrem.
Luštěninové saláty
V zimním období velmi často připravujeme teplé saláty, které jsou vynikající z čočky, fazolí nebo také z méně známé cizrny. Báječně se kombinují s uzenou i restovanou rybou na másle s bylinkami nebo také s houbami či s tofu.
Obilninové saláty
Připravit si můžete také báječný a nejvíce oblíbený Caesar salát z římského salátu s typickým dresinkem s ančovičkami a opečenými krutonky. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře