Tři výhody želírovacího cukru: Při výrobě marmelád je oceníme
Nastává období sezónního ovoce, během kterého máme zahradu plnou dozrávajících plodů. Přebytky úrody, které nedokážeme zpracovat v čerstvém stavu, můžeme jednoduše proměnit v lahodné marmelády či džemy.
Želírovací cukr je směs cukru s látkou zvanou pektin. Tato látka se vyskytuje také v různých druzích ovoce a slouží nám jako zahušťovadlo. Zavařujeme-li ovoce s nižším obsahem pektinu, je ideální sáhnout po želírovacím cukru, aby džem dokonale a brzy zhoustl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tři výhody želírovacího cukru
Želírovací cukr velmi často využíváme k výrobě džemů a marmelád, ale víte jaké jsou jeho hlavní přednosti?
- Obsahuje méně cukru: Pokud vaříme přirozeně více sladké ovoce, je želírovací cukr velkou výhodou pro svůj nižší obsah cukru.
- Rychlé zhoustnutí: Ve směsi želírovacího cukru je přimíchaný také pektin, který slouží jako zahušťovadlo. Marmeláda s ním poměrně rychle houstne.
- Krátká doba vaření: Marmeládu s želírovacím cukrem stačí provařit přibližně 5 minut. Díky tomu zbytečně neničíme varem všechny důležité látky z ovoce.
Pojďte si připravit báječnou meruňkovou marmeládu podle rychlého videoreceptu. Chutná báječně na lívancích, palačinkách či na chlebu s máslem.
Komentáře