Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčkovou omáčku máme často spojenou se slavnostním obědem. Ať už je součástí svatebního menu nebo "jen" nedělním obědem, vždy chceme, aby byla dokonalá. Jedna z důležitých věcí, které chuť svíčkové ovlivňují, je koření. A jaké koření do svíčkové patří?

Každá rodina má svůj recept na nejlepší svíčkovou, který se předává z generace na generaci. Pokud ale nemáte rodinný recept nebo se chcete ujistit, že ten váš postup je správný, následující řádky jsou přesně pro vás. Budeme totiž řešit, jaké koření do svíčkové omáčky patří.

Jaké koření patří do svíčkové omáčky

U této omáčky platí ono známé "v jednoduchosti je krása", proto by experimenty s neobvyklým kořením mohly být spíše na škodu.

  • Tu správnou chuť si musíme budovat hned od začátku. Proto v momentě, kdy dáváme péct maso, přidáme i koření.
  • Základem je celý pepř, nové koření a bobkový list. Kdo má rád, může přidat i špetku tymiánu.
  • Důležité je všechno koření před pasírováním odstranit, abychom ho nedopatřením neměli v omáčce.

Celý postup přípravy svíčkové omáčky ukáže následující videorecept, který jsme pro vás připravili. Do komentářů nám pak můžete napsat, jak se vám svíčková povedla.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli