Jaké koření na zvěřinu? To správné dokonale zvýrazní a podtrhne výsledný pokrm
S přicházejícím podzimním a zimním obdobím se naskytne čím dál více příležitostí k sehnání čerstvé zvěřiny. Podle druhu je dobré nechat maso chvíli odležet, pak už jen stačí zvolit vhodné koření a pustit se do vaření.
Do zvěřiny řadíme maso živočichů žijících v lese nebo na poli. Mezi nejoblíbenější patří dančí maso, ale i jelení, srnčí či bažantí. Tuto zvěřinu nejčastěji pečeme, dusíme nebo z ní připravujeme minutky. Přípravy se nemusíte vůbec obávat a nezapomeňme si k vaření nalít skleničku červeného vína, které ke zvěřině neodmyslitelně patří.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké koření se hodí na zvěřinu
Bezpochyby jako první vybíráme koření, které doslova voní lesem. Ke zvěřině se ale výborně hodí i koření se sladkým nádechem a aromatickou vůní. Jaké koření zvolit?
- Nejčastěji se používá tzv. divoké koření, kam patří bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec, tymián a rozmarýn. Toto koření se hodí skvěle do zvěřinových omáček a gulášů.
- Pro pikantnost doporučujeme ke zvěřině přidat zázvor a česnek.
- Mezi méně známé koření patří hřebíček, skořice, koriandr s exotickým nádechem, ale i perníkové koření, které se často přidává do nasládlých omáček ke zvěřině.
Lahodný guláš ze srnčí kýty si můžete připravit podle našeho videonávodu. Voní kořením a přidáváme do něj také červené víno, které chuť srnčího masa zvýrazní. Dobrou chuť.
Komentáře