Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S přicházejícím podzimním a zimním obdobím se naskytne čím dál více příležitostí k sehnání čerstvé zvěřiny. Podle druhu je dobré nechat maso chvíli odležet, pak už jen stačí zvolit vhodné koření a pustit se do vaření.

Do zvěřiny řadíme maso živočichů žijících v lese nebo na poli. Mezi nejoblíbenější patří dančí maso, ale i jelení, srnčí či bažantí. Tuto zvěřinu nejčastěji pečeme, dusíme nebo z ní připravujeme minutky. Přípravy se nemusíte vůbec obávat a nezapomeňme si k vaření nalít skleničku červeného vína, které ke zvěřině neodmyslitelně patří. 

Jaké koření se hodí na zvěřinu

Bezpochyby jako první vybíráme koření, které doslova voní lesem. Ke zvěřině se ale výborně hodí i koření se sladkým nádechem a aromatickou vůní. Jaké koření zvolit? 

Lahodný guláš ze srnčí kýty si můžete připravit podle našeho videonávodu. Voní kořením a přidáváme do něj také červené víno, které chuť srnčího masa zvýrazní. Dobrou chuť. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky