Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké koření se dává do smaženice? Poradíme, co nejlépe houby ochutí
Zdroj: Toprecepty

Houbová smaženice patří k tradičním jídlům houbařů, přesto ji každý připravuje tak trochu po svém. Do smaženice používáme především hřibovité houby, ale v nouzi použijeme prostě to, co máme k dispozici a co nám v této přípravě chutná. Poradíme, jak smaženici ochutit.

Plné košíky hub je potřeba co nejdříve zpracovat. Některé houby se výborně hodí k sušení, ty obvykle odložíme zvlášť. Jiné ale raději co nejdříve tepelně upravíme - právě smaženice je oblíbenou možností. Do smaženice používáme především suchohřiby i mladé babky.
Houby dobře očistíme a rychle je opláchneme, ve vodě je však dlouho nemáčíme. Pak na pánvi osmahneme cibulku a přidáme nakrájené houby. Podusíme je a ke konci tepelné úpravy do nich vyklepneme ještě vajíčka, která pokrm výborně zahustí. Chutnou smaženici podáváme obvykle s chlebem.

Jak ochutit houbovou smaženici

Nejčastěji používaným kořením do smaženice je mletý pepř a výborně se do ní hodí také kmín, raději mletý, ale může být i celý. Ten je výtečný i k bedlám připravovaným na pánvi. Jinak už stačí houby jenom osolit. Můžete sice přidávat ještě další koření podle vlastní chuti, ale i pro toto jídlo platí, že v jednoduchosti je krása.

Pokud si potrpíte na česnek, můžete ho vyzkoušet i do smaženice. S tím vám poradí následující video:

Jednoduché ochucení houbové smaženice dá vyniknou jedinečné chuti hub, žádné další koření než výše jmenované není potřeba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky