Jaké koření se dává do smaženice? Poradíme, co nejlépe houby ochutí
Houbová smaženice patří k tradičním jídlům houbařů, přesto ji každý připravuje tak trochu po svém. Do smaženice používáme především hřibovité houby, ale v nouzi použijeme prostě to, co máme k dispozici a co nám v této přípravě chutná. Poradíme, jak smaženici ochutit.
Jak ochutit houbovou smaženici
Nejčastěji používaným kořením do smaženice je mletý pepř a výborně se do ní hodí také kmín, raději mletý, ale může být i celý. Ten je výtečný i k bedlám připravovaným na pánvi. Jinak už stačí houby jenom osolit. Můžete sice přidávat ještě další koření podle vlastní chuti, ale i pro toto jídlo platí, že v jednoduchosti je krása.
Pokud si potrpíte na česnek, můžete ho vyzkoušet i do smaženice. S tím vám poradí následující video:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Správně usušit houby je důležité pro jejich kvalitu a trvanlivost. Za určitých podmínek je sušíme i venku
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně používat při vaření, abychom z něho měli co největší užitek
Jak připravit bedly na kmíně? Stačí jen pár surovin a houbová pochoutka je na světě
Komentáře