Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké koření dát do svařeného vína: Se skořicí a hřebíčkem chutná vždy dokonale
Zdroj: Hannah Pemberton Unsplash

Když se řekne "svařák", všichni si vybavíme tu okouzlující vůni vína se skořicí a hřebíčkem, zatímco se procházíme po vánočních trzích za zvuku koled. Poradíme vám, jaké koření použít na tento horký nápoj, aby rozproudil krev v žilách.

Základem pro skvělý svařák je rozhodně kvalitní víno, které vybíráme zlatou střední cestou, nemusí být přímo archivní, ale ani levné krabicové, po kterém bolí příliš hlava. Svařák uvaříme nejen z červeného, ale také z bílého vína, záleží na naší chuti.

Jaké koření použít do svařáku

Pokud jste se rozhodli připravit domácí svařák, rozhodně nezapomeňte přidat tyto druhy koření:

  1. Skořice - hlavní koření, které do svařáku rozhodně patří. Skořice je velmi prospěšná pro zažívací trakt a má schopnost zahřívat organismus.
  2. Hřebíček - je velmi aromatické koření s příjemnou vůní, které se používá nejen do nápojů, ale i do slaných či sladkých pokrmů. Do svařáku nejčastěji používáme hřebíček celý.
  3. Citrónová kůra - je svěže aromatická a můžeme ji do svařáku buď nastrouhat na jemném struhadle nebo odkrojit škrabkou větší kusy a nechat vyluhovat. Přidat můžeme stejně tak i kůru pomerančovou.
  4. Badyán - má podobnou vůni jako anýz a také příjemnou nasládlou chuť, proto se hodí do kořeněných nápojů. Poznat ho můžeme podle typického hvězdicového tvaru.
  5. Méně často se do svařáku používá nastrouhaný muškátový oříšek nebo ještě perníkové koření.

Dalším ryze zimním nápojem je rozhodně punč, na který může mít každá rodina svůj osvědčený recept. Pojďte si vyzkoušet vánoční punč podle videonávodu a napište nám, jaké koření do něj nejčastěji používáte vy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky