Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké koření se nejlépe hodí k přípravě zvěřiny? Většinu máte určitě doma
Zdroj: TopRecepty.cz

K období honů a mysliveckých plesů patří příprava pokrmů ze zvěřiny. Jedná se o druh masa, které je náročnější na zpracování a vždy je dobré ho před tepelnou úpravou řádně naložit. Poradíme vám, jaké koření zvolit, aby byl pokrm ze zvěřiny co nejchutnější.

Zvěř, ze které maso pochází, může být pernatá, vysoká a černá. Podle druhu masa vyberte druh pokrmu, který z něho připravíte. Důležitý je také způsob, jakým maso necháte odležet, a podstatná je samozřejmě správná volba koření. Pokud s tím zatím nemáte zkušenosti, rádi vám poradíme.

Koření na zvěřinu

Zvěřinu můžete upéct, uvařit na guláš nebo použít na omáčku. Každé jídlo si však žádá jiné koření.

  • Nejčastěji používáme divoké koření. Do jeho základu patří tři druhy koření, které má každý doma - bobkový list, pepř a nové koření.
  • Dalším typickým kořením je bezpochyby jalovec, tymián nebo zázvor.
  • Pokud se rozhodnete připravit zvěřinový guláš, neobejdete se bez červené papriky, cibule nebo česneku.
  • Tip: Velmi oblíbené je také spojení zvěřiny s červeným vínem.

Budete-li mít to štěstí a vyhrajete třeba kousek masa z divočáka na mysliveckém plese, vyzkoušejte si uvařit kančí guláš podle našeho videoreceptu. Jedná se o chuťově výrazný pokrm, který doplníte houskovým knedlíkem.

Navštěvujete rádi zvěřinové hody? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své tipy, které pokrmy ze zvěřiny jsou nejchutnější.

Komentáře

Další tipy a triky