Jaké koření se nejlépe hodí k přípravě zvěřiny? Většinu máte určitě doma
K období honů a mysliveckých plesů patří příprava pokrmů ze zvěřiny. Jedná se o druh masa, které je náročnější na zpracování a vždy je dobré ho před tepelnou úpravou řádně naložit. Poradíme vám, jaké koření zvolit, aby byl pokrm ze zvěřiny co nejchutnější.
Zvěř, ze které maso pochází, může být pernatá, vysoká a černá. Podle druhu masa vyberte druh pokrmu, který z něho připravíte. Důležitý je také způsob, jakým maso necháte odležet, a podstatná je samozřejmě správná volba koření. Pokud s tím zatím nemáte zkušenosti, rádi vám poradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Koření na zvěřinu
Zvěřinu můžete upéct, uvařit na guláš nebo použít na omáčku. Každé jídlo si však žádá jiné koření.
- Nejčastěji používáme divoké koření. Do jeho základu patří tři druhy koření, které má každý doma - bobkový list, pepř a nové koření.
- Dalším typickým kořením je bezpochyby jalovec, tymián nebo zázvor.
- Pokud se rozhodnete připravit zvěřinový guláš, neobejdete se bez červené papriky, cibule nebo česneku.
- Tip: Velmi oblíbené je také spojení zvěřiny s červeným vínem.
Budete-li mít to štěstí a vyhrajete třeba kousek masa z divočáka na mysliveckém plese, vyzkoušejte si uvařit kančí guláš podle našeho videoreceptu. Jedná se o chuťově výrazný pokrm, který doplníte houskovým knedlíkem.
Navštěvujete rádi zvěřinové hody? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své tipy, které pokrmy ze zvěřiny jsou nejchutnější.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Jaké máme možnosti zavařování ovoce a zeleniny? Připravili jsme pro vás stručný přehled
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Komentáře