Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké máme možnosti zavařování ovoce a zeleniny? Připravili jsme pro vás stručný přehled
Zdroj: Pixabay-jarmoluk

Začíná sklizeň produktů ze zahrady a s ní i období zpracování přebytků. Co nespotřebujeme hned, můžeme zmrazit, usušit, naložit nebo zavařit na dobu, kdy čerstvou zeleninu mít nebudeme. Navíc některé oblíbené speciality ani jinak než konzervací nevyrobíme. A sterilovat se dá i bez zavařovacího hrnce.

Přehledně si ukážeme, jakým způsobem můžeme konzervovat ovoce a zeleninu ze zahrady. Máme na toto téma připravených několik článků, které stojí za prostudování. Každý si určitě najde ten "svůj" oblíbený postup, který mu bude vyhovovat.

Jak zavařovat ovoce a zeleninu

Sterilovat můžeme potraviny i bez speciálního zavařovacího hrnce. U něj se řídíme návodem k použití.

Některé zavařeniny vydrží až do další sklizně a příjemně si jimi zpestříme jídelníček. Jak zavařit zeleninovou čalamádu, přiblíží naše následující video.

Máte ještě další tipy a osvědčené postupy na zavařování? Budeme rádi, když se s námi o ně podělíte do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky