Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké maso je vhodné do burgerů? Začátečníkům poradíme
Zdroj: Pixabay-Engin_Akyurt

Burgery jsou oblíbeným a poměrně rychlým pokrmem zvláště v grilovací sezoně. Ale chutný burger lze připravit celoročně. Na výběr máme mnoho možností, co do housky vložit.

Začátečníci někdy tápou, jaké maso je do burgerů nejvhodnější a jak ho ochutit. Rada je zdánlivě jednoduchá. Vhodné je každé maso, které vám chutná. Do burgerů nemusíme vkládat jen masovou placičku podobnou karbanátku. Nabízíme ještě další možnosti, ze kterých si můžete vybrat

Jaké maso na burgery

Placičku můžete vytvořit z mletého masa hovězího, vepřového i jakéhokoliv jiného. Jednoduše ho ochuťte a tepelně upravte tak, aby zůstalo šťavnaté.

  • Aby byl hovězí burger opravdu šťavnatý, umelte nebo si nechte umlít maso přední z krku. Umleté maso je potřeba důkladně zpracovat, aby se nerozpadlo. K ochucení kvalitního masa stačí sůl a pepř.
  • Jemné jehněčí, drůbeží, králičí nebo rybí maso stačí rozmělnit v mixéru (choperu). Také ochucení volte jemnější, další chutě dodá zbytek náplní v housce.
  • Výborné je tzv. trhané vepřové maso, které připravíte z hodně doměkka pečeného nebo dušeného kusu masa natrháním dvěma vidličkami. Je to časově náročnější, ale výborné. Nejvhodnější je plec, ramínko nebo krkovice.
  • Další z možností je tence nakrájený rostbeef nebo steak. Jejich příprava už je ale pro zkušenější kuchaře.

Jaké jsou bezmasé možnosti burgerů

Výborné burgery můžete vytvořit i bez masa, např. ze steakových žampionů, grilovaného sýra, luštěninových nebo zeleninových placiček apod. Také náhražky masa (sójové, tofu, Robi, Seitan) jsou do burgerů vhodné. Řiďte se návodem na obalu.

Jsme přesvědčeni, že začátečníkům pomůže i naše video.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky