Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Receptů na čínu je velmi mnoho, ale jedno mají společné, vždy totiž obsahují maso, zeleninu a rýži nebo nudle. Jídlo je bleskově hotové a tak je třeba zvolit správný druh masa, který nevyžaduje dlouhou tepelnou úpravu.

Je tedy jasné, že budeme vybírat mezi minutkovými druhy masa. Na pánvi totiž bude opravdu stačit pouhá minuta, během které maso budeme opékat, pak se z pánve vyklopí do talíře a nechá odpočinout. Mezitím na téže pánvi opečeme zeleninu, opět jen během pouhé minuty. Zeleninu zalijeme tekutinou, povaříme, vrátíme maso a je hotovo.

Jaké maso zvolit na čínu

Nebojte se recept obměňovat, můžete zaměnit různé druhy masa i koření. Vaše čína pak bude chutnat pokaždé trochu jinak.

  • Oblíbená jsou kuřecí prsa, ale neuděláte chybu ani výběrem kachních prsou. V obou případech je potřeba prsa zbavit kůže.
  • Chutná čína vznikne i z vepřového masa, v tom případě je nejlepší použít vykostěnou kotletu, tedy karé. Můžete si dopřát i luxusní variantu v podobě vepřové panenky.
  • Vyzkoušejte také hovězí maso, ovšem pouze za předpokladu, že bude dostatečně vyzrálé. Nejlépe se hodí nízký roštěnec.

Jak připravit čínu z vepřového masa, to ukáže náš videorecept, podle kterého zvládne jídlo uvařit i začátečník. Vhodnou přílohou jsou nudle nebo rýže a gastronomický zážitek pozvedne také zajímavé stolování. Zkuste jídlo jíst hůlkami, a do komentářů nám můžete napsat, jak jste byli úspěšní.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky