Jaké maso na hamburgery? Možností je několik, ale původní receptura hovoří jasně
Hamburger je oblíbenou pochoutkou na celém světě. Naleznete jej v rychlých občerstveních, ale i na menu luxusních restaurací. Liší se od sebe složením housky, masovou směsí, dresingem i zeleninou. Některé maso dokonce postrádají.
Přitom právě maso je jednou ze tří základních složek. Masová směs na hamburger bývá občas zaměňována s tou na karbanátky nebo sekanou. To je ale chyba, protože právě na rozdíl od karbanátků neobsahuje vejce, máčenou žemli ani strouhanku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké maso použít na hamburgery
Do masové směsi patří pouze koření, tedy pepř a sůl, hořčice, a ozvláštnit ji můžeme prolisovaným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulí či sekanou petrželkou.
- V původní receptuře bylo použito pouze hovězí maso, a to nejlépe zadní.
- Pro větší šťavnatost můžeme přimíchat i vepřové maso, nejlépe nějaký tučnější kousek.
- Oblíbená je také směs z krůtího masa nebo ze zvěřiny.
Do masa je možné přimíchat nahrubo nastrouhaný sýr, který se během smažení rozteče a maso bude šťavnatější. Milovníci ostrých chutí si přidají chilli koření. Zkrátka každý si maso ochutí podle svých preferencí a tak, aby si na výsledku pochutnal.
Komentáře