Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger je oblíbenou pochoutkou na celém světě. Naleznete jej v rychlých občerstveních, ale i na menu luxusních restaurací. Liší se od sebe složením housky, masovou směsí, dresingem i zeleninou. Některé maso dokonce postrádají.

Přitom právě maso je jednou ze tří základních složek. Masová směs na hamburger bývá občas zaměňována s tou na karbanátky nebo sekanou. To je ale chyba, protože právě na rozdíl od karbanátků neobsahuje vejce, máčenou žemli ani strouhanku.

Jaké maso použít na hamburgery

Do masové směsi patří pouze koření, tedy pepř a sůl, hořčice, a ozvláštnit ji můžeme prolisovaným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulí či sekanou petrželkou.

  • V původní receptuře bylo použito pouze hovězí maso, a to nejlépe zadní.
  • Pro větší šťavnatost můžeme přimíchat i vepřové maso, nejlépe nějaký tučnější kousek.
  • Oblíbená je také směs z krůtího masa nebo ze zvěřiny.

Do masa je možné přimíchat nahrubo nastrouhaný sýr, který se během smažení rozteče a maso bude šťavnatější. Milovníci ostrých chutí si přidají chilli koření. Zkrátka každý si maso ochutí podle svých preferencí a tak, aby si na výsledku pochutnal.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky