Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oblíbená česká klasika v podobě španělských ptáčků nepochází ze Španělska, nýbrž z Vídně, kde je poprvé připravili španělští kuchaři, avšak ne v podobě dnes známé. Pravé ptáčky připravujeme z hovězího masa, které se doslova rozplývá na jazyku.

Španělské ptáčky připravujeme z většího plátu masa, do kterého zavineme náplň z vejce, uzeniny a kyselých okurek. Vznikne závitek, který nejenže krásně vypadá, ale i báječně chutná. Pokud byste si přípravu rádi zjednodušili, vyzkoušejte rozlítané neboli falešné ptáčky, které se obejdou bez pracného plnění. 

Jaké maso na španělské ptáčky

Španělské ptáčky připravujeme nejčastěji z hovězího masa, které naklepeme na tenký plát. Oblíbené je však i vepřové maso. Před rozklepáváním maso překryjte potravinovou fólií, která zabrání jeho potrhání. A jaké je na ptáčky nejvhodnější

  • Z hovězího masa vybíráme na ptáčky hovězí spodní šál, roštěnou nebo hovězí zadní. Tyto kousky se dají dobře rozklepat a maso bude krásně měkké.
  • Z vepřového masa volíme na ptáčky vepřovou kýtu nebo vepřovou plec

Připravte si vynikající španělské ptáčky podle videonávodu. Nezapomeňte maso před plněním potřít hořčicí, dodá ptáčkům opravdový šmrnc. Dobrou chuť. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky