Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oblíbená česká klasika v podobě španělských ptáčků nepochází ze Španělska, nýbrž z Vídně, kde je poprvé připravili španělští kuchaři, avšak ne v podobě dnes známé. Pravé ptáčky připravujeme z hovězího masa, které se doslova rozplývá na jazyku.

Španělské ptáčky připravujeme z většího plátu masa, do kterého zavineme náplň z vejce, uzeniny a kyselých okurek. Vznikne závitek, který nejenže krásně vypadá, ale i báječně chutná. Pokud byste si přípravu rádi zjednodušili, vyzkoušejte rozlítané neboli falešné ptáčky, které se obejdou bez pracného plnění. 

Jaké maso na španělské ptáčky

Španělské ptáčky připravujeme nejčastěji z hovězího masa, které naklepeme na tenký plát. Oblíbené je však i vepřové maso. Před rozklepáváním maso překryjte potravinovou fólií, která zabrání jeho potrhání. A jaké je na ptáčky nejvhodnější

  • Z hovězího masa vybíráme na ptáčky hovězí spodní šál, roštěnou nebo hovězí zadní. Tyto kousky se dají dobře rozklepat a maso bude krásně měkké.
  • Z vepřového masa volíme na ptáčky vepřovou kýtu nebo vepřovou plec

Připravte si vynikající španělské ptáčky podle videonávodu. Nezapomeňte maso před plněním potřít hořčicí, dodá ptáčkům opravdový šmrnc. Dobrou chuť. 

0:00/ 2:11
LIVE

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli