Jaké maso vybrat na španělské ptáčky? Výborné jsou z hovězího i vepřového masa
Oblíbená česká klasika v podobě španělských ptáčků nepochází ze Španělska, nýbrž z Vídně, kde je poprvé připravili španělští kuchaři, avšak ne v podobě dnes známé. Pravé ptáčky připravujeme z hovězího masa, které se doslova rozplývá na jazyku.
Španělské ptáčky připravujeme z většího plátu masa, do kterého zavineme náplň z vejce, uzeniny a kyselých okurek. Vznikne závitek, který nejenže krásně vypadá, ale i báječně chutná. Pokud byste si přípravu rádi zjednodušili, vyzkoušejte rozlítané neboli falešné ptáčky, které se obejdou bez pracného plnění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké maso na španělské ptáčky
Španělské ptáčky připravujeme nejčastěji z hovězího masa, které naklepeme na tenký plát. Oblíbené je však i vepřové maso. Před rozklepáváním maso překryjte potravinovou fólií, která zabrání jeho potrhání. A jaké je na ptáčky nejvhodnější?
- Z hovězího masa vybíráme na ptáčky hovězí spodní šál, roštěnou nebo hovězí zadní. Tyto kousky se dají dobře rozklepat a maso bude krásně měkké.
- Z vepřového masa volíme na ptáčky vepřovou kýtu nebo vepřovou plec.
Připravte si vynikající španělské ptáčky podle videonávodu. Nezapomeňte maso před plněním potřít hořčicí, dodá ptáčkům opravdový šmrnc. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma španělský ptáček: Jeden název pro mnoho variací plněného závitku
Jaké maso je nejlepší na domácí výpečky? Vepřová plec, krkovice nebo bůček
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Komentáře