Co uvařit z květáku? Inspirujte se nejlepšími dobrotami z našeho receptáře
Květák je báječná košťálová zelenina, díky obsahu vitamínů a minerálů tolik blahodárná pro naše tělo. Pokud si hlídáte linii, je květák skvělou volbou, obsahuje totiž minimum kalorií a příznivě působí na trávení.
Zařazením květáku do jídelníčku získáme pro tělo prospěšné vitamíny a především vlákninu, květák totiž dokáže zasytit žaludek na dlouhou dobu. Tuto zeleninu můžete konzumovat jak syrovou, tak i tepelně upravenou v různých pokrmech.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Smažené pokrmy s květákem
Řekneme-li slovo květák, prakticky každému vyvstanou jako první na mysli obalené růžičky v trojobalu, krásně usmažené dozlatova. Z květáku často připravujeme také placičky, karbanátky nebo smažené tyčinky, květák rádi obalujeme v chutném těstíčku.
Zapékané pokrmy s květákem
Květák se také naprosto skvěle hodí do pokrmů, které budete zapékat v troubě s těstovinami a bešamelem. Upéct v ní můžete také květákové placky, karbanátky i slané muffiny, a to v případě, když chcete zdravější alternativu bez smažení.
Oblíbené pokrmy s květákem
Květákový mozeček je jedním z nejznámějších receptů, ke kterému vám postačí pouze několik základních surovin. Květák můžete snadno spotřebovat na krémovou polévku, která báječně chutná ochucená koprem a zjemněná smetanou.
Komentáře