Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naťová zelenina se na zahradě vyplatí. Kořenovou, košťálovou i plodovou zeleninu si můžeme koupit, ale zelené natě jsou nejlepší čerstvé a hodí se i do té nejmenší zahrádky. Dokonce je můžeme pěstovat i v nádobách a není nad to, když můžeme mít čerstvou svěží nať do polévek a na zdobení jídel stále po ruce.

Naťovou zeleninu jednoduše sklízíme podle potřeby, použijeme k tomu nůž nebo nůžky a cedník nebo jinou děrovanou nádobu, abychom vše snadno opláchli pod tekoucí vodou. Pěstujeme druhy, které máme nejraději a o kterých víme, že je budeme používat. Natě lze sušit, nakládat do soli i mrazit. Čerstvé jsou ale nejchutnější.

Jaké rostliny pěstovat na zelenou nať

Máme pro vás výběr těch nejoblíbenějších. Pokud s pěstováním začínáte, mohl by se vám hodit.

Zelené natě dodají našim pokrmům živiny i hezký vzhled. Ozdobená jídla daleko lépe chutnají a na pohled jsou lákavější. Vybírat je opravdu z čeho. Během chladného období roku leccos můžeme pěstovat v květináči nebo truhlíku a během sezóny si z mnoha rostlin připravujeme aromatická pesta - jednoduché ochucení pak budeme mít stále po ruce.

Pěstujete ještě další rostliny na zelené natě? Napište nám které.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky